مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خوزستان
سال:1376 | تاریخ پایان: فروردین 1376

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

استخراج و شناسایی کیفی «منتول» از «روغن نعناع»

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

مهدی-ناجی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 اسانس های گیاهی، روغن های معطری هستند که شامل ترکیبات آلی و غیرقابل امتزاج با آب بوده و اکثرا حاوی مقدار زیادی «ترپن» می باشند. در اثر اکسیژنه شدن «ئیدروکربن های ترپنی» موادی از قبیل«الکل ها، آلدئیدها، کتون ها، فنول ها، و اترهای فنلی» تولید می گردد. ترکیبات اکسیژنه فوق مسوول عطر و خواص درمانی اسانس ها می باشند. نعناع از جمله گیاهان معطری است که مصارف دارویی و غذایی بی شماری دارد. عطر آن ناشی از ترکیبی به نام «منتول»می باشد که اثرات دارویی این گیاه را در بر دارد. منتول با نام شیمیایی «5- متیل 2- ایزوپروپیل سیکلو هگزانول الکلی» به فرمول «C10H20O» و جرم مولی 176 می باشد. نوع طبیعی آن چپ گردان یا «راسمیک» بوده و به ترتیب دارای نقاط ذوب و جوش 44 و 216 درجه سانتیگراد می باشد. در حلال های آلی مانند «الکل، اتر، کلروفرم، حلال های پترولیوم اتر و استیک اسید گلاسیال» حل می شود. این ترکیب به ندرت در آب محلول است. در این پروژه استخراج و خالص سازی منتول از اسانس (روغن) نعناع مورد بررسی قرار گرفته و بهترین سیستم مخلوط حلال، جهت خالص سازی توسط ستون پیشنهاد شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناجی، مهدی. (فروردین 1376). استخراج و شناسایی کیفی «منتول» از «روغن نعناع». تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/787300/fa

    Vancouver: کپی

    ناجی مهدی. [Internet]. استخراج و شناسایی کیفی «منتول» از «روغن نعناع». تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ فروردین 1376. Available from: https://sid.ir/paper/787300/fa

    IEEE: کپی

    مهدی ناجی، “استخراج و شناسایی کیفی «منتول» از «روغن نعناع»،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، فروردین 1376. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/787300/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button