مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان مازندران (گزارش طرح های دفتر مرکزی)
سال:1387 | تاریخ پایان: بهمن 1387

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

305
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی اثر سطوح مختلف تنش شوری بر جوانه زنی سه گونه گیاه دارویی شنبلیله، ریحان سبز و گشنیز

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

مصطفی-گواهی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی آستانه تحمل به شوری سه گونه گیاه دارویی شنبلیله، ریحان سبز و گشنیز انجام شد. به منظور بررسی اثر شوری بر جوانه زنی سه گونه گیاه دارویی ریحان سبز، شنبلیله و گشنیز سه آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد مازندران انجام شد. سطوح مختلف شوری که برای جوانه زنی اعمال شدند عبارت بودند از: غلظت های شاهد (صفر)، 50، 100، 150، 200، 250 و 300 میلی مول بر کلرید سدیم. به منظور ضد عفونی بذور گیاهان مورد مطالعه، بذور به وسیله الکل 90 درصد به مدت یک دقیقه ضد عفونی شدند. در نهایت بذور با آب مقطر شستشو داده شدند تا هیچ اثری از ماده ضدعفونی کننده بر روی بذور باقی نماند. سپس بذور در پتری دیش هایی که حاوی کاغذ صافی بودند کشت گردیدند. هر روز تعداد بذور جوانه زده در هر سطح تیمار ثبت و یادداشت شد. پس ازپایان دوره جوانه زنی پارامترهای مختلف از قبیل درصد جوانه زنی طول ریشه چه و طول ساقه چه و سرعت جوانه زنی اندازه گیری و ثبت شدند. تجزیه واریانس با استفاده از نرم افزار SPSS و مقایسه میانگین ها با استفاده از روش دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که شوری بطور معنی داری درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و وزن خشک گیاهچه های ریحان سبز، شنبلیله و گشنیز را کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گواهی، مصطفی. (بهمن 1387). بررسی اثر سطوح مختلف تنش شوری بر جوانه زنی سه گونه گیاه دارویی شنبلیله, ریحان سبز و گشنیز. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/787515/fa

    Vancouver: کپی

    گواهی مصطفی. [Internet]. بررسی اثر سطوح مختلف تنش شوری بر جوانه زنی سه گونه گیاه دارویی شنبلیله, ریحان سبز و گشنیز. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ بهمن 1387. Available from: https://sid.ir/paper/787515/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی گواهی، “بررسی اثر سطوح مختلف تنش شوری بر جوانه زنی سه گونه گیاه دارویی شنبلیله, ریحان سبز و گشنیز،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، بهمن 1387. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/787515/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button