Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: ---
سال:1385 | تاریخ پایان: خرداد 1385

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

98
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی عمل ژن های کنترل کننده صفات کمی در قارچ خوراکی تکمه ای سفید

نهاد حامی(کارفرما)

نویسندگان

مهشید-خاتمی راد

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 در بین قارچ های خوراکی, قـارچ خـوراکـی تـکمه ای سـفـیـد ((Agaricus bisporus رایـج تـریـن قـارچی است که در سراسر جهان کشت می شود و در حال حاضر حدود 38 درصـد کـل تولید قارچهای خوراکـی دنـیـا را بـه خـود اختصاص داده است. علیرغم اهمیت اقتصـادی زیاد و تولید وسیع جهانی قارچ خوراکی تکمـه ای سفید, برنامـه های اصلاحی ایـن قــارچ با مـشـکلات زیـادی روبرو بوده است. در حال حاضر یکی از مهم ترین برنامه های اصلاحی این قارچ بر اساس دو رگ گیری هدفمند در بین هموکاریون ها می باشد. در این پژوهش, با استفاده از متد ذکر شده به طریق دای الل, ترکیب پذیری عمومی و خصوصی 55 ترکیب حاصل از تلاقی 11 جدایه هموکاریون در قالب طرح کاملا تصادفی در 3 تکرار در گروه پژوهشی زیست فنآوری قارچ های صنعتی مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه واریانس برای صفات عملکرد, تعداد میوه, وزن تک میوه و نسبت قطر کلاهک به طول پایه بر مبنای روش 4 گریفینگ انجام شد. میانگین مربعات اثرات ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای کلیه صفات مورد بررسی به جز وزن تک میوه در سطح احتمال 1% معنی دار گردید. بدین ترتیب مشخص گردید که اثرات افزایشی و غیر افزایشی در کنترل صفاتی همچون عملکرد, تعداد میوه و نسبت قطر کلاهک به طول پایه دخالت داشته و در این بین به علت معنی دار شدن نسبت قابلیت ترکیب پذیری عمومی به قابلیت ترکیب پذیری خصوصی, سهم اثرات افزایشی در کنترل این صفات بیشتر بوده است. از طرفی در صفت وزن تک میوه, صرفا اثرات غیرافزایشی سهیم بوده اند. در نهایت باتوجه به اثرات ترکیب پذیری جدایه ها و نقش اثرات افزایشی در کنترل صفات, برترین جدایه های آمیزشی جهت تسریع برنامه های اصلاحی بدین ترتیب معرفی شده اند. یکی از جدایه های واریته وحشی قهوه ای به عنوان منبع مناسبی برای افزایش عملکرد و تعداد میوه و از سویی, یک جدایه دیگر از این واریته برای افزایش متوسط نسبت اندازه قطر کلاهک به ارتفاع پایه مناسب تشخیص داده شدند. همچنین یکی از جدایه های MC378 منبع مناسبی برای افزایش وزن تک میوه شناخته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خاتمی راد، مهشید. (). . تهران، ایران: . https://sid.ir/paper/787831/fa

    Vancouver: کپی

    خاتمی راد مهشید. [Internet]. . تهران، ایران: ؛ . Available from: https://sid.ir/paper/787831/fa

    IEEE: کپی

    مهشید خاتمی راد، “،” ایران، ، . [Online]. Available: https://sid.ir/paper/787831/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا