مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: پژوهشکده علوم پایه کاربردی
سال:1393 | تاریخ پایان: اسفند 1393

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

734
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره تام گیاه بشقابی شمالی (tournefortiiScutellaria) در مقایسه با فلاونوئیدهای استاندارد گیاهی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 آنتی اکسیدان های طبیعی موجب محافظت بدن در برابر تنش اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد می شوند. گیاهان جنس Scutellaria از تیره نعناعیان حاوی آنتی اکسیدان های قوی می باشند. در این پژوهش, عصاره متانولی و اتانولی بخش های هوایی و ریشه دو جمعیت از گونه Scutellaria tournefortii L. تهیه شد و ویژگی های آنها از لحاظ وجود فلاونوئیدهای تام, سنجش کمی میزان بایکالین و بایکالئین, و ویژگی های آنتی اکسیدانی نمونه ها مورد ارزیابی قرار گرفت. توان حذف رادیکال های آزاد خارج سلولی از طریق روش 2 و 2 دی فنیل ـ 1 ـ پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد. همچنین میزان ترکیبات فلاونوئیدی تام نمونه ها با استفاده از روش رنگ سنجی با کلرید آلومینیم بدست آمد. سنجش کمی بایکالین و بایکالئین به روش HPLC انجام شد. در ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی داخل سلول ابتدا اثر سمیت عصاره هابه روش آزمون MTT اندازه گیری شد. پس از آن توان حیاتی سلول ها در مقابل پراکسیدهیدروژن (H2O2) و عصاره ها نیز به روش رنگ سنجی MTT بررسی شد. نتایج نشان داد فلاونوئید تام عصاره های بدست آمده از 1.49mg/g dw تا 6.4mg/g dw متغیر بود. میزان بایکالین در عصاره های مختلف از 0.3mg/g dw تا 50.5mg/g dw بود, همچنین میزان بایکالئین از صفر تا mg/g dw 1.5 بدست آمد. میزان IC50 عصاره ها به روش DPPH از 73.08mg/ml تا 387.00mg/ml متغیر بود. در بررسی توان حیاتی سلول ها IC50 بدست آمده در رنج 31.79mg/ml تا 125.45mg/ml قرار داشتند. بهترین اثر حفاظتی در مقابل رادیکال های آزاد داخل سلولی IC50=31.91mg/ml بدست آمد. نتایج بدست آمده نشان داد گیاه Sc. tournefortii منبع خوب و قابل دسترسی از لحاظ ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی می باشد و می توان از آن در صنایع دارویی, غذایی و صنعتی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زینالی، امینه، برزگر، ابوالفضل، بدراقی، جلیل، اسدی، اسداله، و پارسا، میترا. (اسفند 1393). بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره تام گیاه بشقابی شمالی (tournefortiiScutellaria) در مقایسه با فلاونوئیدهای استاندارد گیاهی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/788204/fa

    Vancouver: کپی

    زینالی امینه، برزگر ابوالفضل، بدراقی جلیل، اسدی اسداله، پارسا میترا. [Internet]. بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره تام گیاه بشقابی شمالی (tournefortiiScutellaria) در مقایسه با فلاونوئیدهای استاندارد گیاهی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ اسفند 1393. Available from: https://sid.ir/paper/788204/fa

    IEEE: کپی

    امینه زینالی، ابوالفضل برزگر، جلیل بدراقی، اسداله اسدی، و میترا پارسا، “بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره تام گیاه بشقابی شمالی (tournefortiiScutellaria) در مقایسه با فلاونوئیدهای استاندارد گیاهی،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، اسفند 1393. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/788204/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button