مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد تهران
سال:1370 | تاریخ پایان: تیر 1370

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

449
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی اثر دما روی برخی از خواص انبارداری چهار رقم از انارهای منطقه ساوه

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 یکی از مسائل و مشکلات میوه انار در ایران نگهداری و عرضه نامناسب آن می باشد.از عوامل مهمی که در امر نگهداری میوه انار در انبار نقش اساسی دارند و ضروری است که در مورد آنها تحقیق و بررسی شود، نوع رقم و درجه حرارت انبار و رابطه این دو با یکدیگر است.مطالعه حاضر در سالهای 69-1368 جهت بررسی اثر دما بر روی برخی خواص انبارداری چهار رقم از انارهای ساوه که بیشترین سطح زیر کشت را در منطقه دارا بوده و دارای خواص مناسب انبارداری هستند؛ انجام شده و اثرات درجات مختلف برودت در ارتباط با افزایش دوره نگهداری انار در سرخانه در مقایسه با انبار معمولی مورد بررسی قرار گرفتند. ارقام مورد مطالعه عبارتند از: ملس ترش، ساوه هندس، شیرین پاییزه (یزدی) و پوست سفید ترش (یزدی) که از باغی در منطقه آغلک و هندس ساوه انتخاب شده اند. نمونه ها در برودتهای 1+، 4+ و 7+ درجه سانتیگراد قرار گرفته و با شاهد که در هوای معمولی اتاق انبار شده است مقایسه گردیده اند.صفات مورد مطالعه از ابتدای انبارداری تا آخرین مرحله نگهداری به تناوب هر 45 روز یکبار اندازه گیری شده اند. برخی از این اندازه گیریها عبارتند از: درصد کاهش وزن میوه ها، درصد وزن دانه های نسبت به کل میوه، وزن صددانه، درصد قند (مقدار کل مواد جامد قابل حل)، درصد وزن خشک عصاره، PH آب میوه، درصد اسیدیته قابل تیتراسیون، نسبت درصد مواد جامد قابل حل به اسیدیته قابل تیتراسیون به عنوان شاخص طعم و مزه دانه ها، شدت رنگ عصاره و غیره، همچنین صفات کیفی وضعیت ظاهری میوه ها و دانه ها از لحاظ بازارپسندی، کیفیت خوراکی، میزان و شدت پوسیدگی میوه ها و صدمات ناشی از سرما نیز با استفاده از پانل تست مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج بدست آمده نشان می دهد میزان کاهش وزن میوه ها در پایان دوره انبارداری در سردخانه +1oC، برابر با 8.18 درصد بوده که در مقایسه با انبار معمولی با کاهش وزن 30.37 درصد، کمترین افت محصول را داشته است. کیفیت ظاهری میوه ها و دانه ها و بازار پسندی و همچنین کیفیت خوراکی میوه ها در پایان دوره انبارداری، در سردخانه +1oC از بقیه تیمارها مطلوبتر بوده است. میزان PH کلیه ارقام در طول دوره های مختلف انبارداری در هر چهار محل نگهداری، افزایش یافته ولی میزان افزایش آن در سردخانه +1oC بطئی ترو در انبار معمولی، شدیدتر بوده است. مقدار اسیدیته قابل تیتراسیون در ارقام مختلف متفاوت بوده و در طول دوره انبارداری کاهش یافته به طوری که در تجزیه مرکب، مقدار آن از 1.02 به 0.77 تنزل نموده است.صدمات ناشی از سرما بر روی پوست و دانه میوه ها تا مدت 4.5 ماه نگهداری در هیچکدام از تیمارها مشاهده نگردید. اثر نوع رقم بر روی صفات درصد وزن دانه ها، وزن صددانه، شدت رنگ عصاره، شاخص طعم، کیفیت ظاهری و بازارپسندی میوه ها و دانه ها و صدمه سرما، نیز معنی دار شده است. طول مدت انبارداری بر روی صفات کاهش وزن، وزن صد دانه، PH، اسیدیته قابل تیراسیون و شاخص طعم در سطح %1 اثر معنی دار داشته است. اثر متقابل دما با طول دوره انبارداری بر روی درصد کاهش وزن، وزن صد دانه، قند، ماده خشگ عصاره و PH از نظر آماری معنی دار گردیده است.بین درصد مواد جامد قابل حل با درصد کاهش وزن میوه، درصد وزن دانه ها و ماده خشک عصاره و همچنین بین میزان PH با شاخص طعم، هبستگی معنی دار مثبت در سطح 99% وجود داشته است. بین شاخص طعم با اسیدیته قابل تیتراسیون، همبستگی منفی موجود بوده است.با توجه به نتایج آزمایشات و بررسی های آماری انجام شده، رقم ملس ترش از بهترین عمر انباری برخوردار بوده و جهت انبارداری از بقیه ارقام مناسبتر است. همچنین در مجموع، انبار 1+ درجه سانتیگراد بر سایر انبارها ارجحیت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عسکری سرچشمه، محمدعلی. (تیر 1370). بررسی اثر دما روی برخی از خواص انبارداری چهار رقم از انارهای منطقه ساوه. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/789261/fa

    Vancouver: کپی

    عسکری سرچشمه محمدعلی. [Internet]. بررسی اثر دما روی برخی از خواص انبارداری چهار رقم از انارهای منطقه ساوه. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ تیر 1370. Available from: https://sid.ir/paper/789261/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی عسکری سرچشمه، “بررسی اثر دما روی برخی از خواص انبارداری چهار رقم از انارهای منطقه ساوه،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، تیر 1370. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/789261/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button