مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد تهران
سال:1388 | تاریخ پایان: پاییز 1388

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,168
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

جداسازی باکتری های نمک دوست تولید کننده پروتئاز قلیایی و بررسی اثر عوامل مختلف بر تولید و تخلیص آزمایشگاهی آنزیم

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 پروتئازها یکی از مهمترین گروه های آنزیم های صنعتی به شمار می روند. پروتئازهای جدا شده از موجودات نمک دوست دارای ویژگی هایی خاصی هستند که آنها را برای کاربرد های بیوتکنولوژیک جذاب می سازند. از میان 82 سویه باکتری نمک دوست نسبی جدا شده از نواحی مختلف در ایران, دو سویه MA-2 و AF-2004 بعنوان بهترین تولید کننده های آنزیم پروتئاز انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. بر طبق ویژگی های فنوتیپی و آنالیز توالی 16S rRNA سویه های MA-2 و AF-2004 به ترتیب در جنس هایHalobacillus  و Salinivibrio طبقه بندی شدند.تولید آنزیم پروتئاز در باکتری Halobacillus سویه MA-2 تحت شرایط شوری بالا در محیط پایه حاوی پپتون, عصاره گوشت, مالتوز و نمک کلرید سدیم در مرحله رشد رکود باکتری مورد بررسی قرار گرفت. اثر دماهای مختلف,pH  اولیه و منابع مختلف غذایی بر تولید آنزیم پروتئاز نشان داد که حداکثر تولید آنزیم در دمای 34 درجه سانتی گراد,pH  بین 8 تا 8.5 و در حضور ژلاتین صورت می گیرد. جایگزینی نمک کلرید سدیم با غلظت های مختلف نمک نیترات سدیم در محیط پایه تولید آنزیم پروتئاز را افزایش داد. پروتئاز ترشحی با استفده از روش ترکیبی رسوب گذاری با استون و کروماتوگرافی تعویض یونی Q سفاروز با %68 بازیافت تخلیص گشت. آنزیم ساختار تک واحدی داشته و وزن مولکولی آن در ژل الکتروفورز 36 کیلودالتون تخمین زده شد. حداکثر فعالیت کازینولیتیکی آنزیم در دمای 50 درجه سانتی گراد, 9pH و 0.5 مولار کلرید سدیم دیده شد اگر چه در نمک های بالاتر (حداکثر تا 3 مولار) فعالیت هنوز باقی ماند. فعالیت آنزیم شدیدا بوسیله PMSF,Pefabloc SC  و EDTA مهار شده که نشان می دهد احتمالا آنزیم متعلق به زیر کلاس سرین متالوپروتئاز است. این یافته ها پیشنهاد می کند که پروتئاز ترشح شده بوسیله  Halobacillus sp. Strain MA-2 چون ویژگی قلیا دوستی و نمک دوستی دارد توانمندی بالقوه برای کار در زمینه بیوتکنولوژی دارد.یک پروتئاز خارج سلولی بوسیله  باکتری Salinivibrio sp.strain AF-2004 در محیط پایه دارای پپتون, عصاره گوشت, گلوکز و نمک کلرید سدیم تولید گشت. این سویه قادر به تولید آنزیم پروتئاز در حضور نمکهای سدیم کلراید, سدیم سولفات, سدیم نیترات, پتاسیم کلراید, سدیم استات و سدیم سیترات بود. حداکثر تولید آنزیم پروتئاز در حضور %7.5 تا %10 سدیم سولفات و %3 سدیم استات مشاهده شد. منابع کربنی مختلف شامل گلوکزف لاکتوز, کازئین و پپتون توانایی القا تولید آنزیم را داشتند. بهینه pH, دما و هوادهی برای تولید آنزیم به ترتیب 9, 32 درجه سانتی گراد و 220rpm بود. تولید آنزیم منطبق بر رشد باکتری بود و حداکثر تولید آن در اواسط مرحله رشد رکود بود. این آنزیم با استفاده از ترکیبی از روش های رسوب گذاری با استون, کروماتوگرافی تعویض یونی Q سفاروز و ژل فیلتراسیون خالص سازی شد. آنزیم تک واحدی بوده و وزن مولکولی آن در ژل الکتروفورز بین 38 تا 43 کیلودالتون تخمین زده شد. آنزیم بهینه فعالیت را در دمای 60 درجه سانتی گراد,8.5 pH و بین 0 تا 0.5 مولار نمک سدیم کلراید با تحمل پذیری حداکثر تا 4 مولار نمک نشان داد. این پروتئاز یک زینک متالوپروتئاز شناخته شد که بوسیله EDTA,1 و 10 فنانترولین شدیدا مهار می گشت. این نتایج پیشنهاد می کند که پروتئاز تولید شده بوسیله باکتری Salinibacter sp. Strain AF-2004 به خاطر فعالیت در محدوده وسیعی از pH بین 5 تا 10, ترموفیل بودن نسبی فعالیت آنزیم و بعلاوه تحمل پذیری بالا به محدوده وسیعی از غلظت های نمک از دیدگاه صنعتی ارزشمند است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آموزگار، محمدعلی، مخدومی کاخکی، علی، و فاطمی، آزاده زهرا. (پاییز 1388). جداسازی باکتری های نمک دوست تولید کننده پروتئاز قلیایی و بررسی اثر عوامل مختلف بر تولید و تخلیص آزمایشگاهی آنزیم. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/789267/fa

    Vancouver: کپی

    آموزگار محمدعلی، مخدومی کاخکی علی، فاطمی آزاده زهرا. [Internet]. جداسازی باکتری های نمک دوست تولید کننده پروتئاز قلیایی و بررسی اثر عوامل مختلف بر تولید و تخلیص آزمایشگاهی آنزیم. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ پاییز 1388. Available from: https://sid.ir/paper/789267/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی آموزگار، علی مخدومی کاخکی، و آزاده زهرا فاطمی، “جداسازی باکتری های نمک دوست تولید کننده پروتئاز قلیایی و بررسی اثر عوامل مختلف بر تولید و تخلیص آزمایشگاهی آنزیم،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، پاییز 1388. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/789267/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button