مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد تهران
سال:1392 | تاریخ پایان: تیر 1392

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,290
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

واکنش رشد و نموی خربزه و طالبی (.Cucumis melo L) با پیوند روی پایه های کدو

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 به منظور بررسی عملکرد کمی و کیفی سه توده محلی خربزه (Cucumis melo Gr. Inodorus) به نامهای زردجلال, آناناسی و خاتونی و همچنین دو توده محلی پیوندی طالبی (Cucumis melo Gr. Cantalupensis) به نامهای سمسوری و ساوه, پژوهشی در سال 1388 در قالب بلوکهای کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی جهاد دانشگاهی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام شد. پنج رقم کدوی هیبرید تجاری به نامهای Ace, Shintozwa, ShintoHongto,Zuktozwa و Ferro به عنوان پایه استفاده شدند. هر توده خربزه زردجلال, آناناسی و خاتونی غیرپیوندی و همچنین هر توده طالبی سمسوری و ساوه غیرپیوندی نیز به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. بر اساس نتایج به دست آمده از خربزه پیوندی, بیشترین تعداد میوه در بوته مربوط به توده زرد جلال روی پایه Zuktozwa با 4.76 عدد بود. توده زرد جلال روی پایه Shintozwa تعداد میوه بازارپسند بیشتر (3.16عدد) و عملکرد تک بوته بالاتری (8.44 کیلوگرم) داشت. توده آناناسی روی پایه Zuktozwa بیشترین قطر محل پیوند, قطر پایه و قطر پیوندک را داشت. توده زرد جلال و آناناسی روی پایه Zuktozwa با 12.89 و 12.72 درصد, بیشترین ماده خشک اندام هوایی را تولید نمود. توده آناناسی روی پایه Zuktozwa با 11.86 درصد, ماده خشک میوه بالاتری داشت. قطر حفره بذری در میوه های توده زرد جلال پیوند شده روی پایه Zuktozwa با 9.5 میلیمتر بیشتر از سایر پایه ها بود. توده آناناسی روی پایه Zuktozwa از طول میوه, قطر میوه و قطر گوشت کمتری برخوردار بود. توده آناناسی پیوند شده روی پایه Zuktozwa با 11 واحد بریکس, شیرین ترین میوه ها را تولید نمود. مطابق با نتایج طالبی, اثرات پایه و پیوندک بر وزن تک میوه کل, وزن تک میوه بازارپسند, سفتی پوست و مواد جامد محلول از نظر آماری معنی داری بود. بر اساس نتایج مقایسه میانگین صفات کمی, سنگین ترین میوه بازارپسند (3.25 کیلوگرم) توسط پیوندک توده ساوه روی پایه Ace به دست آمد. توده سمسوری پیوند شده روی پایه Shintozwa با 10.85 کیلوگرم, عملکرد بازارپسند بالاتر و توده سمسوری غیرپیوندی با 4.64 کیلوگرم, عملکرد بازارپسند کمتری داشت. در مورد صفات کیفی, توده سمسوری روی پایه Ace با 6.30 درصد, ماده خشک بالاتری داشت. همچنین پوست میوه توده ساوه پیوند شده روی پایه Ace در مقایسه با توده طالبی ساوه پیوند نشده, سفت تر بود. از طرف دیگر توده سمسوری پیوند شده روی پایه های مختلف در مقایسه با سمسوری غیرپیوندی, بیشترین مواد جامد محلول را داشته و شیرین ترین میوه ها با بریکس بالا را تولید نمودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوانپور، رقیه، نصرتی، سیدضیا، و فرجی، معصومه. (تیر 1392). واکنش رشد و نموی خربزه و طالبی (.Cucumis melo L) با پیوند روی پایه های کدو. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/789395/fa

    Vancouver: کپی

    جوانپور رقیه، نصرتی سیدضیا، فرجی معصومه. [Internet]. واکنش رشد و نموی خربزه و طالبی (.Cucumis melo L) با پیوند روی پایه های کدو. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ تیر 1392. Available from: https://sid.ir/paper/789395/fa

    IEEE: کپی

    رقیه جوانپور، سیدضیا نصرتی، و معصومه فرجی، “واکنش رشد و نموی خربزه و طالبی (.Cucumis melo L) با پیوند روی پایه های کدو،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، تیر 1392. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/789395/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button