Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: معاونت آموزشی جهاددانشگاهی (پایان نامه ها)
سال:1397 | تاریخ پایان: تیر 1397

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

516
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی اثر متغیرهای فرایند اکستروژن و ترکیب خوراک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی فوم های جامد تشکیل شده از نشاسته ذرت و دانه کنجد و کنترل کیفیت محصول با استفاده از منطق فازی

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 در این پژوهش اثر متغیرهای ترکیب خوراک, دمای فرایند, سرعت چرخش ماردون و قطر منفذ قالب در فرایند اکستروژن بر ویژگی های فوم های جامد تولید شده بر پایه نشاسته ذرت حاوی دانه کنجد مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور دانه کنجد با نسبت های صفر, 10, 20 و 30 درصد با نشاسته ذرت در رطوبت نهایی 15 درصد مخلوط گردید. برای تولید فوم ها, مخلوط های تهیه شده با مقدار 40 کیلوگرم بر ساعت وارد اکسترودر دو ماردون با چرخش هم جهت شد. متغیرهای دما در سه سطح 120, 145 و 170 درجه سانتی گراد, سرعت چرخش ماردون در سطوح 120, 150 و 180 دور بر دقیقه و قطر منفذ قالب در دو سطح 5/2 و 4 میلی متر روی آن ها اعمال شد. سپس آزمایش های لازم برای تعیین ویژگی های فیزیکوشیمیایی, بافتی, صوتی و تصویری روی کلیه نمونه ها انجام شد. پس از آن با استفاده از نرم افزار XLSTAT و با توجه به همبستگی بین ویژگی های به دست آمده خوشه بندی به روش میانگین های K انجام شد و نمونه ی دارای ویژگی های میانگین در هر خوشه تعیین گردید. سپس ویژگی های ریزساختاری و حرارتی برای نمونه های منتخب تعیین و در انتها رابط گرافیکی (GUI) در محیط متلب بر مبنای منطق فازی جهت کنترل کیفیت فوم تولیدی طراحی شد. با بررسی نتایج آزمون ها مشخص گردید افزودن 10 درصد دانه کنجد به دلیل ایجاد تنوع در ترکیبات (چربی, پروتئین و فیبر) و تمایل به برهم کنش آن ها با یکدیگر باعث افزایش شاخص انحلال در آب, تخلخل, انبساط شعاعی و بیشینه صدای تخریب دیواره فوم ها و کاهش چگالی ذره ای, سختی و میزان رطوبت باقی مانده آنها شد؛ در حالی که افزودن 30 درصد دانه کنجد به دلیل افزایش میزان چربی و کاهش فشار فرایند نتایج مخالف نشان داد. افزایش دمای فرایند و سرعت چرخش ماردون و کاهش قطر منفذ قالب, شاخص انحلال در آب و انبساط فوم ها را افزایش و میزان رطوبت باقی مانده, شاخص جذب آب, چگالی و سختی آن ها را کاهش دادند. با توجه به همبستگی بالایی که بین ویژگی های فیزیکوشیمیایی, بافتی, صوتی و تصویری به دست آمد, می توان با جایگزینی آزمون ها به کاهش هزینه های تعیین ویژگی های فراورده کمک نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیرقی طوسی، شهرام، محبی، محبت، و وریدی، مهدی. (تیر 1397). بررسی اثر متغیرهای فرایند اکستروژن و ترکیب خوراک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی فوم های جامد تشکیل شده از نشاسته ذرت و دانه کنجد و کنترل کیفیت محصول با استفاده از منطق فازی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/789678/fa

    Vancouver: کپی

    بیرقی طوسی شهرام، محبی محبت، وریدی مهدی. [Internet]. بررسی اثر متغیرهای فرایند اکستروژن و ترکیب خوراک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی فوم های جامد تشکیل شده از نشاسته ذرت و دانه کنجد و کنترل کیفیت محصول با استفاده از منطق فازی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ تیر 1397. Available from: https://sid.ir/paper/789678/fa

    IEEE: کپی

    شهرام بیرقی طوسی، محبت محبی، و مهدی وریدی، “بررسی اثر متغیرهای فرایند اکستروژن و ترکیب خوراک بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی فوم های جامد تشکیل شده از نشاسته ذرت و دانه کنجد و کنترل کیفیت محصول با استفاده از منطق فازی،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، تیر 1397. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/789678/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا