مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خراسان رضوی
سال:1386 | تاریخ پایان: خرداد 1386

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

521
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

بررسی خواص آنتی باکتریال قارچ های دارویی Ganoderma lucidium و Laetiporus sulphureus

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

مهشید-خاتمی راد

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 این پژوهش به منظور تعیین تاثیر عصاره اتانولی دو قارچ مذکور بر چهار نمونه از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی، انجام گرفت. از عصاره اتانولی میسلیوم پودر شده قارچ، رقت های متوالی، 50، 25، 12.5، 25.6، 1.3، 5.1 میلی گرم در میلی لیتر تهیه گردید. تاثیر ضد باکتریایی هر رقت به روش انتشار در دیسک در برابر باکتری های گرم مثبت و گرم منفی Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Esherichia coli, Proteus vulgaris مورد بررسی قرار گرفته و حداقل غلظت بازدارندگی از رشد (MIC) عصاره ها اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که پیگمان قارچ L. Sulphureus با غلظت بیش از 25 میلی گرم در میلی لیتر موجب مهار رشد دو سویه بیماریزای S. aureus، E.coli با قطر هاله بیش از 9 میلی متر شده است، در حالی که دو باکتری دیگر، در تمامی غلظت ها، نسبت به اثرات آنتی باکتریال پیگمان این قارچ مقاوم است. حداقل غلظت ممانعت کننده رشد برای باکتری S. aureus، 7.15 میلی گرم در میلی لیتر و در مورد باکتری E.coli حداقل 5.3 میلی گرم در میلی لیتر تعیین گردید. در خصوص تاثیر ضدباکتریایی عصاره G.lucidium، نتایج مطالعه حاکی از آن است که عصاره اتانولی این قارچ با غلظت بالای 50 میلی گرم در میلی لیتر قدرت مهار رشد با قطر هاله بیش از 8 میلی متر بر روی باکتری های S. aureus، S. pyogenes را داشته و فاقد هر نوع اثر مهاری بر باکتری های E.coli, P.vulgaris بوده است. حداقل غلظت ممانعت کننده رشد برای باکتری S. aureus، 6.25 میلی گرم در میلی لیتر و در مورد باکتری S. pyogenes، حداقل 3.1 میلی گرم در میلی لیتر تعیین گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خاتمی راد، مهشید. (خرداد 1386). بررسی خواص آنتی باکتریال قارچ های دارویی Ganoderma lucidium و Laetiporus sulphureus. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803168/fa

    Vancouver: کپی

    خاتمی راد مهشید. [Internet]. بررسی خواص آنتی باکتریال قارچ های دارویی Ganoderma lucidium و Laetiporus sulphureus. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ خرداد 1386. Available from: https://sid.ir/paper/803168/fa

    IEEE: کپی

    مهشید خاتمی راد، “بررسی خواص آنتی باکتریال قارچ های دارویی Ganoderma lucidium و Laetiporus sulphureus،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، خرداد 1386. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803168/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button