Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خراسان رضوی
سال:1385 | تاریخ پایان: شهریور 1385

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

354
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

اصلاح، بهبود و توسعه فناوری فرآورده های لبنی (مرحله اول)

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

شهرام-بیرقی طوسی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 شیر و فراورده های آن در جوامع مختلف بخش زیادی از مواد مغذی مورد نیاز را تامین می کند. طی دهه های اخیر تولید شیر و نیز اصول فرآوری آن به تناسب پیشرفت های علمی دچار تغییر و تحولات مختلفی شده است. در این پژوهش فناوری های موجود در زمینه فرآوری شیر، بررسی و مواردی همچون مصرف انرژی و کارایی اقتصادی آنها مقایسه گردید. همچنین سیاست های اقتصادی دولت ها در خصوص تعرفه واردات و حمایت از تولیدکنندگان انواع محصولات لبنی بررسی شد. برای تعیین علائق، مقاصد و سیاست های بین المللی فناوری فرآورده های لبنی، الگوی فرآوری و مصرف این محصولات، اولویت های پژوهشی مراکز تحقیقاتی و نیز وضع تجارت محصولات لبنی در هشت کشور تاثیرگذار و نیز برخی کشورهای اسلامی و منطقه خاورمیانه بررسی شد. در بخش ملی نیز تولید و مصرف فرآورده های لبنی، صادرات و واردات، وضع تولید تجهیزات فرآوری و تحقیقات علمی انجام شده در حوزه فرآوری محصولات لبنی تشریح شد. با بررسی آمار فائو مشخص شد، در سال های 1994 تا 2004 پنیر به لحاظ وزنی مهم ترین فرآورده حاصل از شیر گاو بود و پس از آن به ترتیب کره، شیر کندانس تبخیرشده، پودر شیر پس چرخ، پودر شیر کامل و پودر آب پنیر قرار گرفت. میزان جهانی رشد سالانه مصرف فرآورده های لبنی تا سال 2020 حدود 0.6 درصد پیش بینی شده است که بالاترین میزان آن به چین (4.3 درصد) اختصاص خواهد داشت. در زمینه فرآیند حرارتی مشخص شد روش های UHT و HTST بیشترین حجم مطالب علمی (به ترتیب 49 و 46 مقاله) را بین سال های 1994 تا 2003 به خود اختصاص دادند. در خصوص فرآورده پنیر محققان به موضوعاتی همچون بسته بندی، کشت های آغازگر، عطر و طعم و رسیدگی و درباره ماست، به خواص حسی، محصولات پروبیوتیکی و کشت های آغازگر بیش از سایر موضوعات توجه شده بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیرقی طوسی، شهرام. (شهریور 1385). اصلاح, بهبود و توسعه فناوری فرآورده های لبنی (مرحله اول). تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803224/fa

    Vancouver: کپی

    بیرقی طوسی شهرام. [Internet]. اصلاح, بهبود و توسعه فناوری فرآورده های لبنی (مرحله اول). تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ شهریور 1385. Available from: https://sid.ir/paper/803224/fa

    IEEE: کپی

    شهرام بیرقی طوسی، “اصلاح, بهبود و توسعه فناوری فرآورده های لبنی (مرحله اول)،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، شهریور 1385. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803224/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    بازگشت به بالا