مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خراسان رضوی
سال:1395 | تاریخ پایان: -

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

331
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

شیر سویا برای استفاده عموم

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 رشد اجتماعی و آگاهی عمومی نسبت به اهمیت و نقش تغذیه صحیح در سلامت انسان که به موازات پیشرفتهای اقتصادی اجتماعی کشور تحقق می یابد، بهبود مصرف سرانه مواد غذایی پروتئین دار را موجب شده است و همچنین روند کنونی رشد جمعیت کشور (3.6 درصد) که تقریبا دو برابر روند رشد جمعیت جهانی است نیز مزید بر علت گردیده و نیاز غذایی جامعه را بخصوص به پروتئین بصورت تصاعدی (هر ساله) افزایش داده است. لذا متخصصین بر این عقیده اند که محصولات پروتئینی لوبیای سویا تا حدی می تواند، جوابگوی این نیاز پروتئین روبه رشد باشد.یکی از محصولات پروتئینی لوبیای سویا، عصاره شیر مانندی تحت عنوان شیر سویاست که در سالهای اخیر از لحاظ خصوصیات تغذیه ای (پروتئین، ویتامین، مواد معدنی)، داشتن تکنولوژی ساده و قابل دسترس، اقتصادی بودن مورد توجه و استقبال چشم گیر اغلب کشورهای جهان سوم، کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته قرار گرفته است.این طرح نیز جهت شناساندن این محصول و بهبود کیفیت آن بر اساس ذائقه مردم و همچنین مشخص کردن درصد پذیرش شیر بهبود داده شده، به اجرا درآمده است. بدین ترتیب که ابتدا 5 رقم لوبیای سویا از لحاظ شیر حاصله مورد مقایسه قرار گرفت و سپس بهترین رقم از نظر طعم، انتخاب و جهت تعیین روش تهیه، فرمولاسیون پایه و همچنین تعیین درصد پذیرش جامعه مورد آزمایش قرار داده شد، بدین صورت که پس از انتخاب متغییرها و سطوح آنها، 13 نمونه شیر تهیه و جهت نظرخواهی بین الگویی از قشر جوان (سنین 7 تا 12 سال دختر و پسر) توزیع شد، به طوری که پس از بررسی های آماری مشخص شد که شیر سویا برای تمام نمونه ها، پذیرش قابل توجهی داشته است. در نتیجه می توان شیر سویای تهیه شده به روش هات و اترگریندنیگ یا بی کربنات سدیم (0.5 درصد) در زمان خیساندن (H. W. Bi) و فرمولاسیون پایه 5 درصد شکر و 60(ppm) وانیل را به عنوان یک فرآورده پروتئینی لوبیای سویا با میانگین نمره طعم بالای 2 از یک مقیاس 7 نقطه ای (3- تا 3+)، درصد پذیرش (کل دوست داشتن) بالای 90 درصد، 2.5 درصد پروتئین، 2 درصد روغن و 12 درصد مواد جامد، برای مصرف عموم مردم ارائه نمود.در یک جمع بندی کلی این طرح علاوه بر شناساندن یک محصول پروتئینی مفید و با ارزش، ضرورت انجام طرحهای تکمیلی بعدی بر روی شیر سویا را به وضوح نشان می دهد. به امید اینکه با اجرای طرحهای تکمیلی و جنبی دیگر بتوان در جهت شناخت و ارایه شیر سویا به عنوان نوشیدنی پروتئینی مفید و قابل دسترس و همچنین فرآورده های حاصل از آن قدمهای موثری را برداریم.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظاهری تهرانی، مصطفی، و رضوی، سیدمحمدعلی. (1388-08-08). شیر سویا برای استفاده عموم. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803290/fa

    Vancouver: کپی

    مظاهری تهرانی مصطفی، رضوی سیدمحمدعلی. [Internet]. شیر سویا برای استفاده عموم. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ 1388-08-08. Available from: https://sid.ir/paper/803290/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی مظاهری تهرانی، و سیدمحمدعلی رضوی، “شیر سویا برای استفاده عموم،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، 1388-08-08. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803290/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button