Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خراسان رضوی
سال:1386 | تاریخ پایان: مهر 1386

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

586
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

مقایسه خواص آنتی اکسیدانی و ضد رادیکالی عصاره متانلی سبزی های برگی (مورد استفاده به صورت تازه خوری)

نویسندگان

غلام علی-گلی موحد

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 با توجه به اهمیت جایگاه ترکیبات آنتی اکسیدان در کیفیت تغذیه ای مواد خوراکی, در این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدرادیکالی سبزیجات برگی که به صورت تازه خوری مصرف می شوند (تره, شاهی, نعناع, ریحان, ترخون و گشنیز) مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور از برگ های خشک شده نمونه ها, عصاره متانلی تهیه و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در سیستم مدل اسید لینولئیک بررسی شد. فعالیت ضدرادیکالی عصاره های به دست آمده نیز با استفاده از سیستم مدل حاوی رادیکال DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد شاهی بیشترین (11.62 درصد) و ریحان کمترین (4.42 درصد) بازده استخراج را داشتند. همچنین در سیستم مدل امولسیون اسید لینولئیک مشخص شد عصاره متانلی ترخون بیشترین کارایی را در ممانعت از اکسایش از خود بروز داد (طول دوره القا معادل 60.3 ساعت در مقایسه با 13.4 ساعت برای نمونه شاهد). در سیستم حاوی رادیکال آزاد DPPH, نعناع و ترخون  بالاترین فعالیت را از خود نشان دادند به طوری که کمترین مقدار IC50 (219 میکروگرم در میلی لیتر) به نعناع تعلق داشت. این مقدار حتی از میزان IC50 ترکیب سنتزی BHT نیز کمتر بود هرچند بین نعناع,BHT  و ترخون اختلاف معنی داری مشاهده نشد. بیشترین میزان IC50 که از طریق برون یابی معادله برازش شده محاسبه شده به تره (11675 میکروگرم در میلی لیتر) تعلق داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلی موحد، غلام علی. (مهر 1386). مقایسه خواص آنتی اکسیدانی و ضد رادیکالی عصاره متانلی سبزی های برگی (مورد استفاده به صورت تازه خوری). تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803304/fa

    Vancouver: کپی

    گلی موحد غلام علی. [Internet]. مقایسه خواص آنتی اکسیدانی و ضد رادیکالی عصاره متانلی سبزی های برگی (مورد استفاده به صورت تازه خوری). تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ مهر 1386. Available from: https://sid.ir/paper/803304/fa

    IEEE: کپی

    غلام علی گلی موحد، “مقایسه خواص آنتی اکسیدانی و ضد رادیکالی عصاره متانلی سبزی های برگی (مورد استفاده به صورت تازه خوری)،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، مهر 1386. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803304/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا