مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خراسان رضوی
سال:1384 | تاریخ پایان: پاییز 1384

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

559
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

مطالعه اثر ضدمیکروبی گیاه کاکوتی بر برخی باکتریهای مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی در محیط کشت و اثر آن در افزایش زمان نگهداری محصولات لبنی

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 در این پژوهش اثر اسانس و عصاره کاکوتی کوهی بر نه باکتری مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی (انتروباکتر آئروژینز، اشرشیاکلی، کلبسیلا نومونیا، سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا انتریتیدیس، شیگلا دیزنتری، باسیلوس سرئوس، لیستریا مونوسایتوژنس و استافیلوکوکوس اورئوس) به روش رقت لوله ای در شش غلظت (g/lμ 0,125,250,500,1000,2000,4000) مطالعه شد و حداقل غلظت کشندگی و بازدارندگی اسانس و عصاره برای هر باکتری تعیین گردید. با توجه به نتایج، سه غلظت از اسانس (g/lμ 125,250,500) و سه غلظت از عصاره (g/lμ 1000,2000,4000) برای بررسی تاثیر آنها بر چهار باکتری مولد فساد و بیماری زا در ماست در طول مدت نگهداری استفاده شد. مشاهدات نشان داد که اسانس کاکوتی کوهی در ماست بر سالمونلا انتریتیدیس و استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت g/lμ 125 و بر اشرشیاکلی در غلظت g/lμ 250 بیشترین اثر مهارکنندگی را دارد و بر انتروباکتر آئروژینز در ماست در مقایسه با نمونه شاهد تأثیر معنی داری ندارد (P<0.01). عصاره کاکوتی کوهی در غلظت g/lμ 1000 توانست رشد باکتری های فوق را در ماست مهار نماید. بررسی اثر اسانس و عصاره کاکوتی کوهی بر باکتری های آغازگر در ماست نشان داد که اسانس کاکوتی کوهی اثری بر رشد باکتری های آغازگر در ماست ندارد و عصاره کاکوتی کوهی در غلظت g/lμ 4000 می تواند رشد باکتری های آغازگر را در ماست بصورت معنی داری کاهش دهد (P<0.01). نتایج آزمون چشایی نیز نشان داد از میان نمونه های ماست حاوی اسانس (g/lμ125,250,500) و عصاره (g/lμ1000,2000,4000) و نمونه شاهد، نمونه ماست حاوی g/lμ2000 عصاره کاکوتی کوهی از نظر داوران دارای عطر و طعم بهتری نسبت به نمونه شاهد بود و در طول زمان نمونه های حاوی غلظت های مختلف عصاره از بافت و ظاهر بهتری نسبت به نمونه شاهد برخوردار بودند. بنابراین استفاده از عصاره کاکوتی کوهی به عنوان یک نگهدارنده و طعم دهنده طبیعی جهت افزایش ماندگاری ماست و بهبود ویژگی های حسی آن پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهربان سنگ آتش، معصومه، بیرقی طوسی، شهرام، و کاراژیان، رضا. (پاییز 1384). مطالعه اثر ضدمیکروبی گیاه کاکوتی بر برخی باکتریهای مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی در محیط کشت و اثر آن در افزایش زمان نگهداری محصولات لبنی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803343/fa

    Vancouver: کپی

    مهربان سنگ آتش معصومه، بیرقی طوسی شهرام، کاراژیان رضا. [Internet]. مطالعه اثر ضدمیکروبی گیاه کاکوتی بر برخی باکتریهای مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی در محیط کشت و اثر آن در افزایش زمان نگهداری محصولات لبنی. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ پاییز 1384. Available from: https://sid.ir/paper/803343/fa

    IEEE: کپی

    معصومه مهربان سنگ آتش، شهرام بیرقی طوسی، و رضا کاراژیان، “مطالعه اثر ضدمیکروبی گیاه کاکوتی بر برخی باکتریهای مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی در محیط کشت و اثر آن در افزایش زمان نگهداری محصولات لبنی،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، پاییز 1384. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803343/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button