مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: واحد استان خراسان رضوی
سال:1390 | تاریخ پایان: 1390

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

تولید بستنی ماستی سین بایوتیک بر پایه تکنیک ریزپوشانی ارگانیسم پروبایوتیک

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

بستنی ماستی یکی از فرآورده های منجمد لبنی است که از نظر ویژگیهای فیزیکی و کیفیت ظاهری مشابه بستنی می باشد. در این تحقیق, بستنی ماستی به عنوان یک محصول سین بیوتیکی حاوی هر دو ترکیب پروبیوتیکی و پری بیوتیکی, تولید شد. باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی(LAFTI-L26)  و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5 به دو صورت آزاد و ریزپوشانی شده و ترکیبات پری بیوتیکی اینولین (در سطوح 0, 2.5 و 5 درصد وزنی/وزنی) و فروکتوالیگوساکارید (در سطوح 0, 4 و 8 درصد وزنی/وزنی)؛ به بستنی ماستی اضافه گردیدند. پس از تولید محصول, قابلیت زنده مانی با کترهای پروبیوتیکی در طی مدت 30 روز انبارمانی فراورده در -18oc بررسی شد. قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس کازئی در حالت آزاد در مخلوط بستنی ماستی تهیه شده, بین 9.779-9.801 log cfu/ml در روز 1 بود که بعد از 30 روز انبارمانی در -18oc تعداد آن به7.451-7.866 logcfu/ml کاهش یافت. در نمونه های بستنی ماستی حاوی باکتری لاکتوباسیلوس کازئی که توسط آلژینات سدیم- وی پروتئین تغلیظ شده, ریزپوشانی شد, تعداد باکتری در روز اول 158-8.661 log cfu/ml بود که بعد از 30 روز انبارمانی در -18oC به 6.650-7.477 log cfu/ml کاهش یافت. قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در حالت آزاد در مخلوط بستنی ماستی تهیه شده 2.4 ´109 cfu/ml در روز 1 و بعد از 60 روز نگهداری تعداد آن تا 2×107 cfu/ml کاهش یافته بود. اما وقتی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس توسط آلژینات سدیم ریزپوشانی شده بود, بعد از 60 روز از نگهداری تعداد آن در مخلوط بستنی ماستی از 7.7×109 cfu/ml به 2.9×109 cfu/ml کاهش یافته بود. بطور کلی, نتایجی که از این تحقیق به دست آمد, نشان داد؛ افزودن ترکیب پری بیوتیکی اینولین و فروکتوالیگوساکارید, به فرمولاسیون فراورده, همراه با ریزپوشانی لاکتوباسیلوس ها در کپسول های آلژینات سدیم- وی پروتئین به طور چشمگیری, توانست قابلیت زنده مانی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس ها را بهبود بخشد (p<0.05). بطوریکه شمار زیست پذیر این باکتری ها در بستنی ماستی حاوی پروبیوتیک ریزپوشانی شده, در محدوده توصیه شده توسط کمیته بین المللی لبنیات2 (106-107 cfu/g) بود. نتایج حاصل از ارزیابی حسی فرآورده ها, نشان داد که هیچ اختلاف معنی داری (p>0.05) بین نمونه های بستنی ماستی حاوی باکتری پروبیوتیک در حالت آزاد و ریزپوشانی شده و نیز حاوی سطوح مختلف ترکیب پری بیوتیکی, وجود ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میلانی، الناز، مرتضوی، سیدعلی، گلی موحد، غلام علی، و معین فرد، مرضیه. (1390). تولید بستنی ماستی سین بایوتیک بر پایه تکنیک ریزپوشانی ارگانیسم پروبایوتیک. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803352/fa

    Vancouver: کپی

    میلانی الناز، مرتضوی سیدعلی، گلی موحد غلام علی، معین فرد مرضیه. [Internet]. تولید بستنی ماستی سین بایوتیک بر پایه تکنیک ریزپوشانی ارگانیسم پروبایوتیک. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ 1390. Available from: https://sid.ir/paper/803352/fa

    IEEE: کپی

    الناز میلانی، سیدعلی مرتضوی، غلام علی گلی موحد، و مرضیه معین فرد، “تولید بستنی ماستی سین بایوتیک بر پایه تکنیک ریزپوشانی ارگانیسم پروبایوتیک،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، 1390. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803352/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button