Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: پژوهشکده علوم و فنآوریهای صنایع غذایی (واحد مشهد)
سال:1386 | تاریخ پایان: مهر 1386

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

184
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

مقایسه خواص آنتی اکسیدانی و ضدرادیکالی عصاره متانلی سبزی های برگی (مورد استفاده به صورت تازه خوری)

نهاد حامی(کارفرما)

 جهاد دانشگاهی

نویسندگان

غلامعلی-گلی موحود

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 با توجه به اهمیت جایگاه ترکیبات آنتی اکسیدان در کیفیت تغذیه ای مواد خوراکی، در این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدرادیکالی سبزیجات برگی که به صورت تازه خوری مصرف می شوند (تره، شاهی، نعناع، ریحان، ترخون و گشنیز) مورد بررسی قرار گرفت. این موضوع با توجه به لزوم جایگزینی ترکیبات آنتی اکسیدان طبیعی برای ممانعت از فساد اکسایشی در مواد غذایی نیز حائز اهمیت است. از برگ های خشک شده نمونه ها، عصاره متانلی تهیه و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در سیستم مدل اسید لینولئیک بررسی شد. فعالیت ضدرادیکالی عصاره های به دست آمده نیز با استفاده از سیستم مدل حاوی رادیکال DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که شاهی بیشترین (11.62 درصد) و ریحان کمترین (4.42 درصد) بازده استخراج را داشتند. همچنین در سیستم مدل امولسیون اسید لینولئیک مشخص شد. عصاره متانلی ترخون بیشترین کارایی را در ممانعت از اکسایش از خود بروز داد (طول دوره القاء معادل 60.3 ساعت در مقایسه با 4.13 ساعت برای نمونه شاهد). در سیستم حاوی رادیکال آزاد DPPH، نعناع و ترخون بالاترین فعالیت را از خود نشان دادند به طوری که کمترین مقدار IC50 (219 میکروگرم در میلی لیتر) به نعناع تعلق داشت. این مقدار حتی از میزان IC50 ترکیب سنتزی BHT نیز کمتر بود هرچند بین نعناع، BHT و ترخون اختلاف معنی داری مشاهده نشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلی موحود، غلامعلی. (مهر 1386). مقایسه خواص آنتی اکسیدانی و ضدرادیکالی عصاره متانلی سبزی های برگی (مورد استفاده به صورت تازه خوری). تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803378/fa

    Vancouver: کپی

    گلی موحود غلامعلی. [Internet]. مقایسه خواص آنتی اکسیدانی و ضدرادیکالی عصاره متانلی سبزی های برگی (مورد استفاده به صورت تازه خوری). تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ مهر 1386. Available from: https://sid.ir/paper/803378/fa

    IEEE: کپی

    غلامعلی گلی موحود، “مقایسه خواص آنتی اکسیدانی و ضدرادیکالی عصاره متانلی سبزی های برگی (مورد استفاده به صورت تازه خوری)،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، مهر 1386. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803378/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    بازگشت به بالا