مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله طرح

مشخصات مقاله

مجری: پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی
سال:1375 | تاریخ پایان: پاییز 1375

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,472
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات طرح

عنوان

کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید لورآمید

نویسندگان

محمدرضا-شاهسوند

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مصرف سالانه کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید در ایران حدود 3000 تن می باشد که در تولید مواد شوینده از جمله شامپو و مایع ظرفشویی کاربرد دارد و با توجه به رشد مصرف شوینده ها این میزان افزایش خواهد داشت که این امر شاهد بر نیاز به تهیه و تولید آن در داخل کشور می باشد.در این طرح جهت به دست آوردن روش سنتز لورآمید، نتایج ارایه شده در کتب و مقالات بررسی و با مقایسه روشهای مختلف سعی در بهینه سازی روش منتخب گردید که در نهایت منجر به تهیه محصولی با کیفیت بهتر شد.روش انتخاب شده بر اساس واکنش مستقیم بین اسید چرب روغن نارگیل و دی اتانول آمین به روش Kritchevsky می باشد. مزیت اصلی این روش عدم استفاده از کاتالیزور است. ابتدا DEA تا درجه حرارت واکنش گرم شده و اسید چرب که تا حدود 100oc گرم شده است در چند مرحله به رآکتور اضافه می شود، برای جلوگیری از اکسیداسیون اسید چرب و تیره شدن آن استفاده ازاتمسفر نیتروژن توصیه می شود.رآکتور مورد استفاده در آزمایشها، شیشه ای بوده و واکنش در آن به صورت ناپیوسته (Batch) انجام می گیرد. این رآکتور مجهز، همزن مکانیکی و ترمومتر می باشد و از یک ژاکت مناسب برای گرم کردن آن و رسیدن به دمای واکنش استفاده می شود.این واکنش گرمازا بوده و کنترل دما یکی از نکات قابل توجه در انجام واکنش و مخصوصا در تولید صنعتی می باشد.نکته مهم دیگر، نسبت مولی DEA به اسید چرب است، هر چه این نسبت بیشتر باشد، از انجام واکنشهای جانبی جلوگیری شده و محصول کیفیت بهتری خواهد داشت، لذا در عمل از نسبت مولی 2 به 1 (DEA به F.A) استفاده می شود.در این طرح ضمن بررسی پارامترهای مهم و موثر در انجام واکنش مانند دما، فشار، زمان واکنش، اتمسفر خنثی، زمان Aging، نسبت مولی و نحوه افزایش مواد اولیه به یکدیگر، شرایط مناسب برای انجام واکنش به دست آمده است، همچنین با کنترل شرایط از نسبت مولی 1.8 به (DEA به (F.A استفاده شده است که در مقایسه با نسبت 2 به 1 میزان DEA آزاد کمتری در محصول وجود خواهد داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهسوند، محمدرضا. (پاییز 1375). کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید لورآمید. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی. https://sid.ir/paper/803450/fa

    Vancouver: کپی

    شاهسوند محمدرضا. [Internet]. کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید لورآمید. تهران، ایران: مراکز جهاد دانشگاهی؛ پاییز 1375. Available from: https://sid.ir/paper/803450/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا شاهسوند، “کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید لورآمید،” ایران، مراکز جهاد دانشگاهی، پاییز 1375. [Online]. Available: https://sid.ir/paper/803450/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

    فایل موجود نیست

    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button