مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,076
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

استخراج ساپونین تام ریشه گیاه شیرین بیان و تعیین خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تشکیل کمپلکس با کلسترول

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 مقدمه: ساپونینها، گلایکوزیدهای با وزن مولکولی بالا هستند که دارای خاصیت پاککنندگی بوده؛ در آب کف پایدار تولید میکنند؛ و بعنوان امولسیون کننده و فرونشاننده آتش به کار میروند. بر اساس تحقیقات اخیر مصرف خوراکی بعضی از ساپونین ها میتواند از هایپرکلسترولمیا جلوگیری کند. این پدیده درنتیجه تشکیل کمپلکس بین ساپونین و کلسترول میباشد. شیرین بیان، گیاهی است علفی که ریشه آن حاوی 3 تا 15 درصد ساپونینهای تریترپن میباشد. با توجه به حضور درصد بالایی از ساپونین در ریشه گیاه شیرین بیان، در این بررسی برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی (همانند کفکنندگی، امولسیون کنندگی و فعالیت سطحی) و نیز اثر تشکیل کمپلکس کلسترول با ساپونین تام حاصل از آن تعیین گردید. روشها و نتایج: پس از تهیه ریشه گیاه و شناسایی آن با نام علمی Glycyrrhiza glabra، عمل چربیزدایی با استفاده از حلال پترولیوم اتر انجام و سپس طی چند مرحله با استفاده از حلالهای متانول، بوتانول نرمال و دیاتیلاتر، ساپونین تام ریشه گیاه استخراج و سپس خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن تعیین گردید؛ جهت مقایسه از ساپونین کیلایا و تویین 80 استفاده شد. نتایج نشان داد که اگرچه ساپونین تام شیرین بیان از نظر قدرت کاهش کشش سطحی و امولسیون کنندگی نسبت به گروههای کنترل دارای قدرت کمتری است، ولی می تواند بخوبی کف پایدار ایجاد نماید. سپس با استفاده از تغییرات کشش سطحی و همچنین غلظت بحرانی تشکیل میسل مشخص شد که ساپونینهای مذکور می توانند با کلسترول تشکیل کمپلکس بدهند. نتیجه گیری: با استفاده از نتایج این تحقیق می توان پیشنهاد کرد که مصرف خوراکی ساپونین تام شیرین بیان می تواند از طریق کاهش جذب کلسترول در مجرای گوارشی میزان کلسترول خون را کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقیمی پور، اسکندر، و خلیلی، ساره. (1386). استخراج ساپونین تام ریشه گیاه شیرین بیان و تعیین خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تشکیل کمپلکس با کلسترول. کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران. SID. https://sid.ir/paper/807254/fa

    Vancouver: کپی

    مقیمی پور اسکندر، خلیلی ساره. استخراج ساپونین تام ریشه گیاه شیرین بیان و تعیین خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تشکیل کمپلکس با کلسترول. 1386. Available from: https://sid.ir/paper/807254/fa

    IEEE: کپی

    اسکندر مقیمی پور، و ساره خلیلی، “استخراج ساپونین تام ریشه گیاه شیرین بیان و تعیین خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تشکیل کمپلکس با کلسترول،” presented at the کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران. 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/807254/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button