مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,912
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

980
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرهای سه نوع پایه روی ویژگی های کمی و کیفی میوه پرتقال ’تامسون ناول‘

صفحات

 صفحه شروع 223 | صفحه پایان 232

چکیده

 معرفی پایه ای کامل با ویژگی های برتر, که ارقام مختلف تجاری مرکبات بهترین کمیت و کیفیت میوه را روی آن ها نشان دهند به تقریب غیر ممکن است. بنابراین برای گزینش پایه,  مناسب بودن آن برای منطقه کاشت و اهداف تولید باید در نظر گرفته شوند. برای دستیابی به مناسب ترین پایه برای پرتقال رقم 'تامسون ناول' این پژوهش به صورت طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار و هر تیمار شامل 3 نهال روی پایه سیتروملو (نارنج سه برگ×گریپ فروت), نارنج سه برگ و ترویرسیترنج (نارنج سه برگ×پرتقال) در ایستگاه عباس آباد آستارا اجرا شد. شاخص های کمی شامل اندازه درخت, عملکرد و اندازه میوه و شاخص های کیفی شامل میزان قند, اسیدیته, مواد جامد محلول, ویتامین C و نسبت مواد جامد محلول کل (TSS) به اسید کل (TA) به عنوان متغییر مورد بررسی قرار گرفتند. اندازه میوه, TSS, TA و ویتامین C تحت تاثیر پایه قرار گرفت, اما این اختلاف به اندازه ای نبود که ارزش بازار پسندی میوه را کاهش دهد. نتایج به دست آمده نشان داد که در بین سال ها تفاوت هایی در ویژگی های کمی و کیفی میوه وجود دارد. پایه های سیتروملو و نارنج سه برگ نسبت به پایه سیترنج عملکرد زیادی را نشان دادند که از نظر آماری در سطح 1% معنی دار بود. پایه نارنج سه برگ نسبت به دو پایه دیگر کارایی عملکرد بیشتری را نشان داد. میوه ها روی پایه نارنج سه برگ و سیترنج نسبت به پایه سیتروملو مواد جامد محلول و نسبت TSS به TA بیشتری داشتند. با توجه به بررسی نتایج به دست آمده, پایه های نارنج سه برگ و سیتروملو از نظر ویژگی های کمی و کیفی بهترین نتیجه را دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عابدی قشلاقی، ابراهیم، و جوادی مجدد، داوود. (1384). اثرهای سه نوع پایه روی ویژگی های کمی و کیفی میوه پرتقال ’تامسون ناول‘. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 6(4)، 223-232. SID. https://sid.ir/paper/80774/fa

    Vancouver: کپی

    عابدی قشلاقی ابراهیم، جوادی مجدد داوود. اثرهای سه نوع پایه روی ویژگی های کمی و کیفی میوه پرتقال ’تامسون ناول‘. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1384؛6(4):223-232. Available from: https://sid.ir/paper/80774/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم عابدی قشلاقی، و داوود جوادی مجدد، “اثرهای سه نوع پایه روی ویژگی های کمی و کیفی میوه پرتقال ’تامسون ناول‘،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 6، no. 4، pp. 223–232، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80774/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button