مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,125
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

975
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرهای عناصر غذایی بر رشد و مواد موثره آویشن

صفحات

 صفحه شروع 261 | صفحه پایان 274

چکیده

 به منظور بررسی اثرهای نیتروژن, فسفر, پتاسیم و کود کامل آگریهانزا بر رشد و مواد موثره آویشن باغی, آزمایش گلخانه ای روی دانهال های این گیاه انجام شد. گیاهان در مرحله 4 تا 6 برگی به گلدان هایی که حاوی یک سوم خاک, یک سوم ماسه و یک سوم پیت بودند, منتقل شده و در گلخانه در میانگین دمایی 27±3 درجه سلسیوس در روز و 17±3 درجه سلسیوس در شب نگهداری شدند. تیمارها شامل N, P, K, NP, NK, PK, NPK و کود کامل آگریهانزا بودند که با شاهد (بدون کود) مقایسه شدند. مقادیر به کار رفته از این عناصر شامل 50 میلی ‏گرم P2O5, N و K2O در هر کیلوگرم از خاک گلدان بود. نتایج این پژوهش نشان داد که بیشترین وزن تر شاخساره (29/82 گرم در گیاه) و وزن خشک شاخساره (88/22 گرم در گیاه) در تیمار NPK به دست آمد. وزن سبز شاخساره (45/68 گرم در گیاه), دارو شاخساره (48/18 گرم در گیاه) و دارو برگ ها (68/9 گرم در گیاه) نیز در تیمار NPK بیشترین بود. درصد اسانس حاصل از دارو برگ های آویشن در تیمار آگریهانزا (77/1%) بیشترین و در تیمار  (%1.03) NPK کمترین بود. بیشترین مقدار اسانس (74/162 میلی گرم در گیاه) در تیمار آگریهانزا مشاهده شد. بیشترین درصد تیمول (88/69%) در تیمار آگریهانزا دیده شد در حالی که درصد کارواکرول در تیمار (%10.95) NP بیش از سایر تیمارها بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شرف زاده، شهرام، خوشخوی، مرتضی، و جاویدنیا، کتایون. (1387). اثرهای عناصر غذایی بر رشد و مواد موثره آویشن. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 9(4)، 261-274. SID. https://sid.ir/paper/80784/fa

Vancouver: کپی

شرف زاده شهرام، خوشخوی مرتضی، جاویدنیا کتایون. اثرهای عناصر غذایی بر رشد و مواد موثره آویشن. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1387؛9(4):261-274. Available from: https://sid.ir/paper/80784/fa

IEEE: کپی

شهرام شرف زاده، مرتضی خوشخوی، و کتایون جاویدنیا، “اثرهای عناصر غذایی بر رشد و مواد موثره آویشن،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 261–274، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80784/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button