مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,067
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تیمارهای پس از برداشت کلسیم و گرما بر انگیزش مقاومت به سرما و کیفیت میوه لیموی لیسبون

صفحات

 صفحه شروع 193 | صفحه پایان 206

چکیده

 لیموهای ’لیسبون‘ (Citrus limon (L.) Burm) پیش از این که به مدت 6 و 12 هفته در دمای 1.5 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 85% و یک هفته دیگر در دمای 20 درجه سانتی گراد نگهداری شوند, با محلول هایی تا 7.5% کلرور کلسیم )وزن/حجم( و روش های کاربرد غوطه وری معمولی (ND) 15) درجه سانتی گراد به مدت 25 دقیقه(, غوطه وری داغ (HD) ) 53درجه سانتی گراد به مدت 3 دقیقه( نفوذ در خلا معمولی (NVI) (15 درجه سانتی گراد, 33- کیلوپاسکال به مدت 10 دقیقه( و نفوذ در خلا داغ (HVI) 45) درجه سانتی گراد, 33- کیلوپاسکال به مدت 10 دقیقه( تیمار شدند. ضریب همبستگی بین میزان کلسیم پوست و غلظت های کلرور کلسیم نشان داد که جذب کلسیم اندکی افزایش یافته و تحت تاثیر روش کاربرد, غلظت کلرور کلسیم و دما قرار گرفته است. سرمازدگی به نسبت کمی پس از 6 هفته بروز کرد؛ بنابراین, تیمارها کمتر سودمند بودند. پس از 12 هفته نگهداری, برای تمام روش های کاربرد, تیمارهای مختلف کلرور کلسیم فقط بر سرمازدگی و کاهش وزن میوه تاثیر داشتند و بر سایر ویژگی ها موثر نبودند. از بین تیمارها ,ND با 3% کلرور کلسیم, NVI با 1.5% کلرور کلسیم, غوطه ور کردن در آب داغ به تنها و نفوذ در خلا آب داغ به تنهایی موثرترین بودند و سرمازدگی را به ترتیب 58.89, 53.25, 67.5 و 19.29% کاهش دادند. محلول های داغ کلرور کلسیم HD) و (HVI در مقایسه با آب داغ تنها هیچ برتری نداشتند و در غلظت های زیادی باعث افزایش سرمازدگی و کاهش وزن شدند. سرمازدگی, کاهش وزن, نشت یونی و ویژگی های کیفیت داخلی میوه به طور معنی داری تحت تاثیر روش های کاربرد کلرور کلسیم و زمان انبارداری قرار گرفتند. میوه هایی که با روش های ND و NVI, HD و HVI تیمار شده بودند, به طور معنی دار به ترتیب کمترین, متوسط و بیشترین سرمازدگی را نشان دادند. همبستگی معنی داری بین سرمازدگی و هر کدام از ویژگی های دیگر به دست آمد. هنگامی که سرمازدگی افزایش یافت, کاهش وزن و نشت یونی افزایش و برعکس, مقادیر ویتامین C و اسیدیته کاهش یافت. همین روند نیز وقتی که مدت انبار و سرمازدگی افزایش یافت, دیده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفی زاده، محمدرضا، و راحمی، مجید. (1385). اثر تیمارهای پس از برداشت کلسیم و گرما بر انگیزش مقاومت به سرما و کیفیت میوه لیموی لیسبون. مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 7(3)، 193-206. SID. https://sid.ir/paper/80862/fa

    Vancouver: کپی

    صفی زاده محمدرضا، راحمی مجید. اثر تیمارهای پس از برداشت کلسیم و گرما بر انگیزش مقاومت به سرما و کیفیت میوه لیموی لیسبون. مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1385؛7(3):193-206. Available from: https://sid.ir/paper/80862/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا صفی زاده، و مجید راحمی، “اثر تیمارهای پس از برداشت کلسیم و گرما بر انگیزش مقاومت به سرما و کیفیت میوه لیموی لیسبون،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 7، no. 3، pp. 193–206، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80862/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button