مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

938
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

523
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محیط های مختلف کشت بر پرآوری ریزنمونه های شاخساره سرخس «بوستونی»

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 152

چکیده

 سرخس «بوستونی» با نام علمیNephrolepis exaltata Schott cv. ‘Bostoniensis’ یکی از مورد توجه ترین و پرفروش ترین سرخس های زینتی درون خانه ای است. امروزه یکی از روش های تجاری تولید انبوه این گیاه, کشت درون شیشه ای آن است. این پژوهش به منظور دست یابی به روشی مناسب جهت پرآوری شاخساره سرخس «بوستونی» صورت گرفت. آزمایش ها به صورت فاکتوریل و طرح به طور کامل تصادفی انجام شدند. برای انجام این پژوهش از ریزنمونه شاخساره های 3 تا 7 میلی متری که در محیط کشت دارای 5/0 غلظت نمک هایMS ,20  گرم در لیتر ساکارز و 5/0 میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین (BA) پرورش یافته بودند استفاده شد. ابتدا شاخساره ها جدا و در 12 محیط کشت مختلف دارای دو غلظت نمک های معدنی (5/0 یا یک چهارم غلظت نمک های MS), دو غلظت ساکارز (20 یا 30 میلی گرم در لیتر) و سه غلظت بنزیل آدنین (5/0, 1 و 2 میلی گرم در لیتر), کشت شدند. پس از گذشت شش هفته, تعداد شاخساره, طول شاخساره, وزن تر و وزن خشک اندام های هوایی اندازه گیری شدند. تولید ساختارهای سبز کروی (ساختارهای کروی شکل مریستمی) نیز در محیط های مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده بیانگر اثر معنی دار فاکتورهای به کار رفته در این آزمون بر صفات اندازه گیری شده بود. بیشترین تعداد شاخساره در محیط کشت MS 0.5؛ 30 گرم در لیتر ساکارز و 2 میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین (5/0 ± 25 و با طول 5/0 ± 5 میلی متر) به دست آمد. همچنین ساختارهای سبز کروی در غلظت های بالای بنزیل آدنین (2 و 1 میلی گرم در لیتر) مشاهده شدند. مطالعه ساختارهای سبز کروی بیانگر مریستمی بودن این ساختارها بود که جوانه های جانبی را شکل می دهند. با توجه به نتایج به دست آمده این دو محیط به عنوان مناسب ترین محیط ها جهت پرآوری سرخس «بوستونی» معرفی شدند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شفیعی حاجی آباد، مرضیه، حمیداوغلی، یوسف، فتوحی قزوینی، رضا، و فتاحی مقدم، جواد. (1387). اثر محیط های مختلف کشت بر پرآوری ریزنمونه های شاخساره سرخس «بوستونی». مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 9(2)، 139-152. SID. https://sid.ir/paper/80888/fa

Vancouver: کپی

شفیعی حاجی آباد مرضیه، حمیداوغلی یوسف، فتوحی قزوینی رضا، فتاحی مقدم جواد. اثر محیط های مختلف کشت بر پرآوری ریزنمونه های شاخساره سرخس «بوستونی». مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1387؛9(2):139-152. Available from: https://sid.ir/paper/80888/fa

IEEE: کپی

مرضیه شفیعی حاجی آباد، یوسف حمیداوغلی، رضا فتوحی قزوینی، و جواد فتاحی مقدم، “اثر محیط های مختلف کشت بر پرآوری ریزنمونه های شاخساره سرخس «بوستونی»،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 9، no. 2، pp. 139–152، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80888/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button