مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,710
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,868
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه شش روش استخراج DNA از گیاه انار

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 110

چکیده

استخراج DNA ژنومی با کمیت و کیفیت مناسب در آزمایشگاه های ژنومیکس ضروری می باشد. استخراج DNA از بافت های گیاهی چوبی از جمله درختان میوه افزون بر وجود کربوهیدرات ها با مشکل مواد پلی فنلی نیز روبرو است که بر کیفیت DNA اثر منفی می گذارد, بنابراین روش های استخراج که این مواد را به تواند به حداقل برساند بسیار مطلوب هستند. در این آزمایش شش روش استخراج DNA شامل: -1 ورابی و همکاران (21) -2 دلاپورتا و همکاران (14) -3 زیگن هاگن و همکاران (22) -4 دویل و دویل (15) -5 لودهی و همکاران (16) -6 موری و تامپسون (17) از گیاه انار که از نظر مواد پلی فنلی شاخص است, برای گزینش بهترین روش مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند. به عنوان مواد گیاهی برای استخراج DNA, برگ های جوان, برگ های بالغ, برگ های پیر, پوست میوه و گوشت دانه مورد استفاده قرار گرفت. کیفیت و کمیت DNA ژنومی استخراج شده با استفاده از روش های اسپکتروفتومتری, الکتروفورز در ژل آگارز, برش با آنزیم های برشگر و با انجام واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) مورد مقایسه قرار گرفتند. در پایان با توجه به کمیت و کیفیت DNA استخراج شده, روش ورابی و همکاران (21) برای برگ های جوان, بالغ, پیر و سمت هایی از میوه و روش موری و تامپسون (17) برای برگ های جوان گزیده شدند. بیشترین مقدار DNA با کیفیت خوب به میزان 64.7 میکروگرم از هر گرم بافت برگی جوان با روش ورابی و همکاران (21) به دست آمد که با مقدار DNA به دست آمده از برگ های بالغ 62.4) میکروگرم( تفاوت چندانی نداشت. با توجه به نتایج, روش استخراج ورابی و همکاران برای استخراج DNA از بافت های مختلف گیاهان مشابهی که مواد پلی فنلی و پلی ساکاریدی بالایی دارند, قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی، ذبیح اله، سرخوش، علی، فتاحی مقدم، محمدرضا، و عبادی، علی. (1384). مقایسه شش روش استخراج DNA از گیاه انار . مجله علوم و فنون باغبانی ایران، 6(2)، 99-110. SID. https://sid.ir/paper/80914/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی ذبیح اله، سرخوش علی، فتاحی مقدم محمدرضا، عبادی علی. مقایسه شش روش استخراج DNA از گیاه انار . مجله علوم و فنون باغبانی ایران[Internet]. 1384؛6(2):99-110. Available from: https://sid.ir/paper/80914/fa

    IEEE: کپی

    ذبیح اله زمانی، علی سرخوش، محمدرضا فتاحی مقدم، و علی عبادی، “مقایسه شش روش استخراج DNA از گیاه انار ،” مجله علوم و فنون باغبانی ایران، vol. 6، no. 2، pp. 99–110، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/80914/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا