مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,269
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

306
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

عوامل اتلاف محصولات کشاورزی در مراحل گوناگون و راهکارهای مقابله با آن

نویسندگان

بیات فریبا

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 اتلاف محصولات کشاورزی موجب خارج شدن بخش قابل توجهی از تولیدات کشاورزی از چرخه تولید تا مصرف می شود، به طوری که بر پایه آمارهای موجود به طور متوسط 35 درصد از محصولات کشاروزی در ایران و در مراحل گوناگون ضایع می شود که این خود غذای 15 تا 20 میلیون نفر از جمعیت کشور است. ضایعات کشاورزی در سه مرحله پیش از برداشت، برداشت و پس از آن روی می دهد ولی قسمت عمده ضایعات مربوط به مراحل برداشت و پس از آن (تا مرحله مصرف) می باشد. ضایعات پس از برداشت محصولات غیر دانه ای در مرحله جابه جایی، حمل و نقل، انبارداری و فرآوری و محصولات دانه ای در مرحله خشک کردن و ذخیره سازی رخ می دهد. جابه جایی نامناسب در زمان رساندن محصول به بازار موجب زخمی شدن محصول و آسیبهای مکانیکی می شود و امکان فعالیت و رشد ریززنده ها را فراهم می کند. در مرحله نگهداری در انبار نیز عدم کنترل شرایط محیطی سبب افت کمی و کیفی قابل ملاحظه ای  می گردد. به طور کلی نگهداری مناسب و فرآوری پس از برداشت با گسترش صنایع تبدیلی کشاورزی افزون بر رعایت مراقبتهای قبل از برداشت، بروز فساد به وسیله عوامل خارجی یا داخلی را به تعویق انداخته یا ممانعت به عمل می آورد که در نتیجه آن مواد غذایی می تواند برای مدت طولانی تری قابل مصرف باقی بماند، بنابراین کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، اصلاح سیستم غذایی و متعادل کردن مصرف نیاز به برنامه ریزی منسجم و هماهنگ با جمیع عوامل موثر دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیات، فریبا. (1383). عوامل اتلاف محصولات کشاورزی در مراحل گوناگون و راهکارهای مقابله با آن. همایش روش های پیشگیری از اتلاف منابع ملی. SID. https://sid.ir/paper/810670/fa

    Vancouver: کپی

    بیات فریبا. عوامل اتلاف محصولات کشاورزی در مراحل گوناگون و راهکارهای مقابله با آن. 1383. Available from: https://sid.ir/paper/810670/fa

    IEEE: کپی

    فریبا بیات، “عوامل اتلاف محصولات کشاورزی در مراحل گوناگون و راهکارهای مقابله با آن،” presented at the همایش روش های پیشگیری از اتلاف منابع ملی. 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/810670/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button