مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

594
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

182
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

برآورد تابع سرانه ضایعات نان به منظور اصلاح الگوی فعلی مصرف نان (مطالعه موردی شهر مشهد)

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

 بدون شک, صرفه جویی, پرهیز از اسراف و اصلاح الگوی مصرف, زمینه ساز پیشرفت و عدالت در تمام ابعاد اقتصادی, اجتماعی و فرهنگی خواهد بود. با حرکت در جهت اصلاح الگوی مصرف, سیاستگذاری ها, خط مشی ها و برنامه ریزی ها, شکلی کارآمد و اثربخش به خود می گیرد و موجب توزیع متوازن و منطقی منابع می شود که این امر به نوبه خود شرایط را برای رفع محرومیت ها و توسعه متوازن در سراسر کشور فراهم می آورد. با توجه به آمار منتشر شده سالانه نزدیک 30 درصد نان تولید شده در کشور و حدود یک هزار و 200 میلیارد تومان از یارانه توزیع شده توسط دولت در اثر ضایعات نان دور ریخته می شود. بر این اساس یکی از مهم ترین گام ها در جهت دستیابی به الگوی مصرف متعادل, اصلاح الگوی فعلی مصرف نان می باشد. به همین منظور در مطالعه حاضر سعی شده است که با برآورد تابع سرانه ضایعات نان خانوارهای شهر مشهد, عوامل موثر بر ضایعات نان شناسایی شده و سپس راه کارهایی برای اصلاح الگوی فعلی مصرف و کاهش ضایعات این ماده غذایی ارایه شود. به این منظور اطلاعات 352 خانوار مشهدی که به روش نمونه گیری تصادفی ساده در سال 1387 جمع آوری شده است به کار گرفته شد. برآوردها با استفاده از نرم افزار Eviews 5 و SPSS 11.5 انجام گرفتند. بر اساس نتایج حاصل از برآورد تابع ضایعات سرانه نان خانوارهای مشهدی, درآمد, تعداد دفعات مراجعه به نانوایی در هفته, زمان معطلی در نانوایی, نرخ متوسط مصرف نان, ارزان تلقی نمودن قیمت نان از سوی خانوار, تحصیلات سرپرست خانوار, تحصیلات سایر افراد خانوار و روی دست حمل نمودن نان خریداری شده با ضایعات مصرف نان رابطه مستقیم داشته و سایر متغیرهای وارد شده در الگو با سرانه ضایعات رابطه معکوس دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ژاله رجبی، میترا، شاهنوشی فروشانی، ناصر، دهقانیان، سیاوش، دانشورکاخکی، محمود، فیروززارع، علی، و صالحی، فرزانه. (1388). برآورد تابع سرانه ضایعات نان به منظور اصلاح الگوی فعلی مصرف نان (مطالعه موردی شهر مشهد). بررسی و تحلیل اصول، مبانی، مدل ها و راهکارهای علمی و اجرایی اصلاح الگوی مصرف. SID. https://sid.ir/paper/811640/fa

    Vancouver: کپی

    ژاله رجبی میترا، شاهنوشی فروشانی ناصر، دهقانیان سیاوش، دانشورکاخکی محمود، فیروززارع علی، صالحی فرزانه. برآورد تابع سرانه ضایعات نان به منظور اصلاح الگوی فعلی مصرف نان (مطالعه موردی شهر مشهد). 1388. Available from: https://sid.ir/paper/811640/fa

    IEEE: کپی

    میترا ژاله رجبی، ناصر شاهنوشی فروشانی، سیاوش دهقانیان، محمود دانشورکاخکی، علی فیروززارع، و فرزانه صالحی، “برآورد تابع سرانه ضایعات نان به منظور اصلاح الگوی فعلی مصرف نان (مطالعه موردی شهر مشهد)،” presented at the بررسی و تحلیل اصول، مبانی، مدل ها و راهکارهای علمی و اجرایی اصلاح الگوی مصرف. 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/811640/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button