مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله همایش

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,277
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

کشت خربزه در اراضی دریاچه هامون سیستان

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

کلیدواژه

چکیده

خربزه یکی از مهمترین محصولات جالیزی بوده و سرشار از ویتامین های قابل جذب و املاح مورد نیاز بدن است. میوه شیرین و آبدار آن در اواخر بهار و در طول تابستان فراوانترین و پر مصرفترین میوه منطقه است که به صورت تازه خوری, آب میوه و فالوده مصرف می شود. خربزه های تولیدی استان به علت گرما و خشکی هوا معطر شده و طعم شیرین و مطبوع به خود می گیرد و باعث افزایش کیفیت محصول می گردد. یکی از مناطق کشت خربزه در استان اراضی دریاچه هامون است. پس از گرم شدن هوا و پسروی آب دریاچه هامون, در زمین هایی که هنوز مرطوب هستند, سالیانه حدود 1000-100 هکتار خربزه از توده های محلی از جمله سفیدک خط دار, قندک و چپات اشتری از اواسط خرداد تا اواخر مرداد کشت می گردد. برداشت از اواخر مرداد شروع و تا اواخر آبان ادامه دارد. از هر هکتار مزارع دریاچه حدود 4-2 تن خربزه برداشت می گردد. حدود 70-60 درصد آن به صورت خیارک (پشمک) برداشت می گردد. مرحله نارس و اوایل مراحل رشدی میوه خربزه را در اصطلاح محلی «پشمک» می گویند. در این مرحله قند میوه کم بوده و بافت آن سفت است. رنگ متمایل به سبز داشته و کرک های میوه هنوز وجود دارد. این مرحله رشدی نیز در ارقام محلی خوش طعم بوده و مصرف زیادی دارد. و چون بذور تازه تشکیل شده و هنوز سفت نشده اند, همراه میوه مصرف شده و به طعم آن می افزایند. با توجه به اینکه امکان آبیاری مزارع نیست و حفاظت آنها مشکل است زودتر به صورت نارس و پشمک در طول تابستان و پاییز برداشت می گردد. محصول تولیدی علاوه بر مصرف محلی شهر زابل به زاهدان و سایر نقاط نیز جهت فروش عرضه می گردد. قیمت هر کیلو با توجه به زمان برداشت, حدود 1000-200 تومان می باشد. کشت خربزه در سطح اراضی دریاچه در شرایط مطلوب در فصل رشد و نمو برای حدود 1000 نفر در تولید, فرآوری, حمل و نقل و فروش, شغل ایجاد می نماید. لازم به ذکر است به علت عدم استفاده از هیچ نوع سم, کود و حتی عدم آبیاری, خربزه تولیدی کاملا ارگانیک و خوش طعم است. بالا بودن کارآیی انرژی, برداشت محصول در خارج از فصل معمول منطقه و بالا بودن قیمت فروش محصول از دیگر مزایای این نوع کشت است. لازم به ذکر است به علت عدم شخم اراضی و رسی بودن بافت, موجب برداشت خاک نشده و مشکل زیست محیطی ایجاد نمی کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی احمدی، حمزه، رستمی، حبیب، و جهانی، عباس قلی. (1387). کشت خربزه در اراضی دریاچه هامون سیستان. کنفرانس بین المللی بحران آب. SID. https://sid.ir/paper/814271/fa

    Vancouver: کپی

    علی احمدی حمزه، رستمی حبیب، جهانی عباس قلی. کشت خربزه در اراضی دریاچه هامون سیستان. 1387. Available from: https://sid.ir/paper/814271/fa

    IEEE: کپی

    حمزه علی احمدی، حبیب رستمی، و عباس قلی جهانی، “کشت خربزه در اراضی دریاچه هامون سیستان،” presented at the کنفرانس بین المللی بحران آب. 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/814271/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button