مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله همایش

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

بررسی میزان لیکوپن، کارتنوئید، اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول سه رقم گوجه فرنگی گلخانه ای (Lycopersicon esculentum) تحت اثرات هرس بوته و تنک میوه

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجه ویتامین ث, لیکوپن و کارتنوئید مورد توجه واقع شده است. از طرف دیگر به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و مصرف فراوان, نقش مهمی در سلامت جامعه ایفا می کند. بهبود روش های به زراعی و نحوه پرورش گوجه فرنگی در گلخانه ها می تواند در افزایش ویتامین ها و مواد موثره دارویی آن موثر باشد. به همین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و سه تیمار اجرا گردید. تیمار اول رقم, تیمار دوم نوع هرس بوته (حذف تمام شاخه های فرعی و باقی گذاشتن یک خوشه و یک برگ و حذف باقی مانده شاخه های فرعی) و تیمار سوم, نوع تنک میوه (چهار, پنج و شش میوه در خوشه) بود. در این تحقیق اثرات هرس و فرم دهی بوته و همچنین تعداد میوه در خوشه بر صفات کیفی میوه از جمله میزان مواد جامد محلول, میزان اسید آسکوربیک میوه, کارتنوئید, لیکوپن میوه روی بوته در فصل پاییز و زمستان بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان اسید آسکوربیک و میزان رنگدانه های میوه در رقم فاراون بیشتر از دو رقم دیگر و میزان مواد جامد محلول در رقم اکدنیس بیشتر از دو رقم دیگر مشاهده شد. هرس بوته و تنک میوه اختلاف معنی داری را در سطح احتمال 1 درصد بر میزان اسید آسکوربیک, درصد مواد جامد محلول و میزان کارتنوئید میوه داشتند. در مجموع رقم فاراون با تنک چهار میوه بیشترین میزان مواد موثره میوه را در هر دو نوع هرس بوته داشت. بنابراین با انتخاب ارقام مناسب و روش های ویژه هرس بوته و تنک میوه می توان بدون صرف هزینه زیاد و استفاده از مواد شیمایی مضر, میزان رنگدانه ها و مواد موثره میوه گوجه فرنگی را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طبسی، عاطفه، و نعمتی، سیدحسین. (1389). بررسی میزان لیکوپن, کارتنوئید, اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول سه رقم گوجه فرنگی گلخانه ای (Lycopersicon esculentum) تحت اثرات هرس بوته و تنک میوه. همایش ملی گیاهان دارویی. SID. https://sid.ir/paper/820024/fa

    Vancouver: کپی

    طبسی عاطفه، نعمتی سیدحسین. بررسی میزان لیکوپن, کارتنوئید, اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول سه رقم گوجه فرنگی گلخانه ای (Lycopersicon esculentum) تحت اثرات هرس بوته و تنک میوه. 1389. Available from: https://sid.ir/paper/820024/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه طبسی، و سیدحسین نعمتی، “بررسی میزان لیکوپن, کارتنوئید, اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول سه رقم گوجه فرنگی گلخانه ای (Lycopersicon esculentum) تحت اثرات هرس بوته و تنک میوه،” presented at the همایش ملی گیاهان دارویی. 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/820024/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button