Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله همایش

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

642
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله همایش

عنوان

بررسی میزان لیکوپن، کارتنوئید، اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول سه رقم گوجه فرنگی گلخانه ای (Lycopersicon esculentum) تحت اثرات هرس بوته و تنک میوه

صفحات

 صفحه شروع | صفحه پایان

چکیده

گوجه فرنگی به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجه ویتامین ث, لیکوپن و کارتنوئید مورد توجه واقع شده است. از طرف دیگر به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی و مصرف فراوان, نقش مهمی در سلامت جامعه ایفا می کند. بهبود روش های به زراعی و نحوه پرورش گوجه فرنگی در گلخانه ها می تواند در افزایش ویتامین ها و مواد موثره دارویی آن موثر باشد. به همین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و سه تیمار اجرا گردید. تیمار اول رقم, تیمار دوم نوع هرس بوته (حذف تمام شاخه های فرعی و باقی گذاشتن یک خوشه و یک برگ و حذف باقی مانده شاخه های فرعی) و تیمار سوم, نوع تنک میوه (چهار, پنج و شش میوه در خوشه) بود. در این تحقیق اثرات هرس و فرم دهی بوته و همچنین تعداد میوه در خوشه بر صفات کیفی میوه از جمله میزان مواد جامد محلول, میزان اسید آسکوربیک میوه, کارتنوئید, لیکوپن میوه روی بوته در فصل پاییز و زمستان بررسی شد. نتایج نشان داد که میزان اسید آسکوربیک و میزان رنگدانه های میوه در رقم فاراون بیشتر از دو رقم دیگر و میزان مواد جامد محلول در رقم اکدنیس بیشتر از دو رقم دیگر مشاهده شد. هرس بوته و تنک میوه اختلاف معنی داری را در سطح احتمال 1 درصد بر میزان اسید آسکوربیک, درصد مواد جامد محلول و میزان کارتنوئید میوه داشتند. در مجموع رقم فاراون با تنک چهار میوه بیشترین میزان مواد موثره میوه را در هر دو نوع هرس بوته داشت. بنابراین با انتخاب ارقام مناسب و روش های ویژه هرس بوته و تنک میوه می توان بدون صرف هزینه زیاد و استفاده از مواد شیمایی مضر, میزان رنگدانه ها و مواد موثره میوه گوجه فرنگی را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طبسی، عاطفه، و نعمتی، سیدحسین. (1389). بررسی میزان لیکوپن, کارتنوئید, اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول سه رقم گوجه فرنگی گلخانه ای (Lycopersicon esculentum) تحت اثرات هرس بوته و تنک میوه. همایش ملی گیاهان دارویی. SID. https://sid.ir/paper/820024/fa

    Vancouver: کپی

    طبسی عاطفه، نعمتی سیدحسین. بررسی میزان لیکوپن, کارتنوئید, اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول سه رقم گوجه فرنگی گلخانه ای (Lycopersicon esculentum) تحت اثرات هرس بوته و تنک میوه. 1389. Available from: https://sid.ir/paper/820024/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه طبسی، و سیدحسین نعمتی، “بررسی میزان لیکوپن, کارتنوئید, اسید آسکوربیک و مواد جامد محلول سه رقم گوجه فرنگی گلخانه ای (Lycopersicon esculentum) تحت اثرات هرس بوته و تنک میوه،” presented at the همایش ملی گیاهان دارویی. 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/820024/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا