مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,404
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

778
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر هشت نوع پایه مرکبات بر عمر نگهداری میوه گریپ فروت رقم های مارش و رابی رد

صفحات

 صفحه شروع 447 | صفحه پایان 455

چکیده

 تاثیر هشت نوع پایه مرکبات بر کیفیت میوه پس از برداشت و عمر نگهداری دو رقم گریپ فروت به نامهای مارش (سفید) و رابی رد (قرمز) به مدت 5 ماه در سردخانه در دمای 10 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 85 درصد برای میوه های تولیدی از درختان 12 ساله, مورد بررسی قرار گرفت. میوه های گریپ فروت که بر روی پایه های: کلئوپاترا, کاریز سیترنج, ترویر سیترنج, سوینگل سیترملو, نارنج معمولی, ولکامرا لمون, آمبلیکارپا و نارنگی کینگ, پیوند شده بود در مرکز تحقیقات کشاورزی دزفول (صفی آباد) مورد آزمایش قرار گرفتند. تاثیر رقم, پایه و اثر متقابل بین آنها بر عمر نگهداری میوه بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی, مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که پایه بطور معنی داری بر عمر نگهداری میوه پس از برداشت موثر است و بیشتر شاخص های اندازه گیری شده طی مدت نگهداری در انبار تحت تاثیر پایه قرار دارند. بدون توجه به تاثیر پایه, رقم تاثیر زیادی بر عمر نگهداری نداشته و تقریبا هر دو رقم مورد آزمایش تغییرات یکسانی نشان داده و در بیشتر موارد اختلافات بین دو رقم از نظر آماری معنی دار نبود. پس از پنج ماه نگهداری میوه در دمای 10oC در سردخانه, درصد فساد میوه در میوه های پیوند شده بر پایه نارنگی کینگ بسیار زیاد ( 5 درصد) ولی کمترین فساد در میوه های تولیدی از هر دو رقم بر روی پایه ولکامرا (0.85 درصد) اندازه گیری شد. درصد کاهش وزن میوه پس از 5 ماه نگهداری در سردخانه در میوه های پیوندی روی پایه کلئوپاترا 15 درصد (بالاترین) و کمترین کاهش وزن در میوه های پیوندی از پایه ولکامرا (6 درصد), اندازه گیری شد. در پایان مدت نگهداری در انبار, درصد کاهش در سایر شاخص های کیفی میوه از قبیل: حجم عصاره, کل مواد جامد قابل حل, اسید قابل سنجش و ویتامین C در میوه های حاصل از پایه ولکامرا, بسیار کم در مقایسه با سایر پایه ها, اندازه گیری شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علیرضانژاد، علی، و رامین، علی اکبر. (1385). اثر هشت نوع پایه مرکبات بر عمر نگهداری میوه گریپ فروت رقم های مارش و رابی رد. علوم کشاورزی ایران، 37(3)، 447-455. SID. https://sid.ir/paper/8341/fa

    Vancouver: کپی

    علیرضانژاد علی، رامین علی اکبر. اثر هشت نوع پایه مرکبات بر عمر نگهداری میوه گریپ فروت رقم های مارش و رابی رد. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛37(3):447-455. Available from: https://sid.ir/paper/8341/fa

    IEEE: کپی

    علی علیرضانژاد، و علی اکبر رامین، “اثر هشت نوع پایه مرکبات بر عمر نگهداری میوه گریپ فروت رقم های مارش و رابی رد،” علوم کشاورزی ایران، vol. 37، no. 3، pp. 447–455، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8341/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button