Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

657
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

583
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آفلاتوکسین ها و جذب کننده مایکوسرب بر برخی شاخص های بیوشیمیایی سرم خون در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 93

چکیده

آفلاتوکسین ها گروهی از سموم قارچی هستند که به وسیله گونه های مختلف قارچی از جنس آسپرژیلوس, به ویژه دو گونه آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس تولید می شوند. آزمایشی به منظور بررسی اثر آفلاتوکسین ها در جوجه های گوشتی (400 قطعه سویه راس 308) با چهار تیمار آزمایشی (جیره پایه (ذرت و سویا), جیره پایه همراه یک پی پی ام آفلاتوکسین, جیره پایه همراه یک پی پی ام آفلاتوکسین و 0.25 درصد جذب کننده مایکوسرب و جیره پایه همراه 0.25 درصد جذب کننده مایکوسرب) و چهار تکرار (تعداد 25 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار) در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. نتایج به دست آمده از این مطالعه حاکی از آن می باشند که افزودن مقدار یک پی پی امآفلاتوکسین به جیره غذایی در مقایسه با گروه شاهد موجب کاهش معنی دار غلظت پروتئین کل, اسید اوریک و فسفر خون در پایان دوره گردید (0.05>p). حضور آفلاتوکسین به میزان یک پی پی امدر جیره بر میزان کلسترول و گلوکز خون در مقایسه با گروه شاهد تاثیر معنی داری نداشت (0.05<p). افزودن 0.25 درصد مایکوسرب به جیره حاوی یک پی پی امآفلاتوکسین, نتوانست اثرات زیانبار آفلاتوکسین بر میزان پروتئین کل و اسید اوریک را نسبت به تیمار شاهد جبران نماید (0.5>p), اما سبب جبران اثرات نامطلوب آفلاتوکسین بر میزان فسفر خون گردید. افزودن 0.25 درصد جذب کننده مایکوسرب به جیره غذایی در مقایسه با گروه شاهد بر پارامترهای فوق تاثیر معنی داری را نشان نداد (0.5<p). به طور کلی نتایج به دست آمده از این بررسی نشان دهنده آن می باشد که حضور آفلاتوکسین به میزان یک پی پی امدر جیره غذایی جوجه های گوشتی, اثرات زیان آوری بر برخی از شاخص های سرم داشته است و می تواند بدین ترتیب خسارات مهمی را به عملکرد گله وارد نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحمانی، عابد، ساکی، علی اصغر، طباطبایی، محمدمهدی، زمانی، پویا، ظفری، دوستمراد، و خسروی، علیرضا. (1386). اثر آفلاتوکسین ها و جذب کننده مایکوسرب بر برخی شاخص های بیوشیمیایی سرم خون در جوجه های گوشتی. پژوهش کشاورزی، 7(4 (ب) (ویژه نامه))، 85-93. SID. https://sid.ir/paper/84781/fa

    Vancouver: کپی

    رحمانی عابد، ساکی علی اصغر، طباطبایی محمدمهدی، زمانی پویا، ظفری دوستمراد، خسروی علیرضا. اثر آفلاتوکسین ها و جذب کننده مایکوسرب بر برخی شاخص های بیوشیمیایی سرم خون در جوجه های گوشتی. پژوهش کشاورزی[Internet]. 1386؛7(4 (ب) (ویژه نامه)):85-93. Available from: https://sid.ir/paper/84781/fa

    IEEE: کپی

    عابد رحمانی، علی اصغر ساکی، محمدمهدی طباطبایی، پویا زمانی، دوستمراد ظفری، و علیرضا خسروی، “اثر آفلاتوکسین ها و جذب کننده مایکوسرب بر برخی شاخص های بیوشیمیایی سرم خون در جوجه های گوشتی،” پژوهش کشاورزی، vol. 7، no. 4 (ب) (ویژه نامه)، pp. 85–93، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84781/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا