مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,053
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

589
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آنزیم بتا-ماناناز بر عملکرد، صفات لاشه و ویسکوزیته روده باریک جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 59

چکیده

 آزمایشی به منظور بررسی اثر افزودن آنزیم بتا-ماناناز در جیره غذایی حاوی سه سطح انرژی و دو سطح آنزیم بر عملکرد جوجه های گوشتی جنس مخلوط و کیفیت لاشه و ویسکوزیته محتویات روده انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با روش فاکتوریل 3×2 انجام گردید. شش جیره غذایی آزمایشی شامل دو سطح آنزیم (صفر و 0.05 درصد) و سه سطح انرژی (2900, 3000 و 2850 کیلوکالری بر کیلوگرم) استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد که وزن زنده در 42 روزگی تحت اثر آنزیم (2258.99 گرم) افزایش معنی داری پیدا کرد (P<0.05) اما سطح انرژی اثری بر وزن زنده نگذاشت. در 35 روزگی تفاوتی در سطح 3000 کیلوکالری انرژی مشاهده شد. در 21 روزگی با افزودن آنزیم مصرف خوراک کاهش یافت (654.11 گرم) و با سطح 2850 کیلوکالری انرژی مصرف خوراک (707.84 گرم) افزایش یافت (P<0.05). جیره غذایی آزمایشی صفر+3000 کم ترین (649.69 گرم) و صفر+2850 (716.54 گرم) به صورت معنی داری بیش ترین مصرف خوراک را داشته اند (P<0.05). در 35 و 42 روزگی مصرف خوراک تحت تاثیر عوامل آزمایشی قرار نگرفت. ضریب تبدیل غذایی به صورت معنی داری در 21 روزگی برای سطح 2850 کیلوکالری انرژی (1.13) بیش تر از سایر سطوح و در 35 و 42 روزگی برای سطح 0.05 درصد آنزیم (به ترتیب 1.72 و 1.86) کم تر از سطح صفر آنزیم بود (P<0.05). وزن سینه, چربی بطنی و پانکراس به صورت درصد وزن زنده تحت تاثیر عوامل آزمایش قرار نگرفت, اما جیره غذایی آزمایشی 0.05+2850 بیش ترین وزن سینه (37.20%) و جیره غذایی 0.05+2900 (4.25%) بیش ترین وزن چربی بطنی را داشتند (P<0.05). ویسکوزیته محتویات روده ای (سانتی پواز) برای سطح 2900 کیلوکالری انرژی (1.73) و 0.05 درصد آنزیم (1.84) کاهش یافت (P<0.05). نتایج کلی این آزمایش بیان گر این مطلب است که آنزیم بتا-ماناناز به خصوص در سطوح پایین انرژی باعث افزایش وزن, کاهش خوراک مصرفی, بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش ویسکوزیته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ساکی، علی اصغر، مازوجی، محمدتقی، طباطبایی، محمدمهدی، ادریس، محمدعلی، و حسینی سیر، سیدعلی. (1386). تاثیر آنزیم بتا-ماناناز بر عملکرد, صفات لاشه و ویسکوزیته روده باریک جوجه های گوشتی. پژوهش کشاورزی، 7(4 (ب) (ویژه نامه))، 49-59. SID. https://sid.ir/paper/84796/fa

    Vancouver: کپی

    ساکی علی اصغر، مازوجی محمدتقی، طباطبایی محمدمهدی، ادریس محمدعلی، حسینی سیر سیدعلی. تاثیر آنزیم بتا-ماناناز بر عملکرد, صفات لاشه و ویسکوزیته روده باریک جوجه های گوشتی. پژوهش کشاورزی[Internet]. 1386؛7(4 (ب) (ویژه نامه)):49-59. Available from: https://sid.ir/paper/84796/fa

    IEEE: کپی

    علی اصغر ساکی، محمدتقی مازوجی، محمدمهدی طباطبایی، محمدعلی ادریس، و سیدعلی حسینی سیر، “تاثیر آنزیم بتا-ماناناز بر عملکرد, صفات لاشه و ویسکوزیته روده باریک جوجه های گوشتی،” پژوهش کشاورزی، vol. 7، no. 4 (ب) (ویژه نامه)، pp. 49–59، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84796/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button