مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,244
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

789
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات فسفر و شوری بر رشد، غلظت عناصر غذایی و کارایی مصرف آب در کلزا (.Brassica napus L)

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 18

چکیده

شوری خاک و آب یکی از مهم ترین مشکلاتی است که فراروی بخش کشاورزی ایران قرار دارد. مصرف کودهای شیمیایی به ویژه کودهای فسفردار در چنین خاک هایی ممکن است به بهبود کمیت و کیفیت فرآورده های کشاورزی منجر شود. به همین منظور, اثرات فسفر و شوری بر میزان رشد, غلظت عناصر غذایی, و کارایی مصرف آب گیاه کلزا (Brassica napus L.) مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل پنج سطح آب شور ]آب غیر شور (EC=0.3 dS/m) صفر, 3, 6, 9 و 12 دسی زیمنس بر متر[ و چهار سطح فسفر (صفر, 20, 40 و 80 میلی گرم در کیلو گرم خاک از منبع (KH2PO4 بود. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش شوری, وزن خشک و عملکرد دانه کلزا به طور معنی داری کاهش می یابد. لیکن در شوری های مورد مطالعه, کاربرد فسفر تا سطح 20 و 40 میلی گرم در کیلوگرم خاک به ترتیب سبب افزایش دانه و عملکرد ماده خشک کلزا گردید. افزایش شوری موجب افزایش غلظت کلراید, سدیم, بور و فسفر و کاهش غلظت کلسیم, پتاسیم و نیتروژن گردید. اما مصرف فسفر توانست غلظت کلراید در ماده خشک را به طور معنی داری کاهش دهد. با افزایش شوری, ابتدا کارایی مصرف آب برای تولید دانه کلزا افزایش و سپس کاهش یافت. در مقادیر زیاد به کارگیری فسفر, کارایی مصرف آب کاهش یافت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسینی، یعقوب، همایی، مهدی، کریمیان، نجفعلی، و سعادت، سعید. (1387). اثرات فسفر و شوری بر رشد, غلظت عناصر غذایی و کارایی مصرف آب در کلزا (.Brassica napus L). پژوهش کشاورزی، 8(4)، 1-18. SID. https://sid.ir/paper/84857/fa

Vancouver: کپی

حسینی یعقوب، همایی مهدی، کریمیان نجفعلی، سعادت سعید. اثرات فسفر و شوری بر رشد, غلظت عناصر غذایی و کارایی مصرف آب در کلزا (.Brassica napus L). پژوهش کشاورزی[Internet]. 1387؛8(4):1-18. Available from: https://sid.ir/paper/84857/fa

IEEE: کپی

یعقوب حسینی، مهدی همایی، نجفعلی کریمیان، و سعید سعادت، “اثرات فسفر و شوری بر رشد, غلظت عناصر غذایی و کارایی مصرف آب در کلزا (.Brassica napus L)،” پژوهش کشاورزی، vol. 8، no. 4، pp. 1–18، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84857/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button