مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,128
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید شیر، الگوی اسیدهای چرب آن و فراسنجه های بیوشیمیایی خون گاوهای شیرده هلشتاین تغذیه شده با جیره های دارای دانه کتان سالم یا آسیاب شده به جای دانه سویای رشته ای در نیمه اول شیردهی

صفحات

 صفحه شروع 203 | صفحه پایان 209

چکیده

 به منظور بررسی اثرات فراوری فیزیکی دانه کتان (آسیاب شده و دانه کامل) به جای دانه سویای رشته ای بر مصرف خوراک, تولید و ترکیب شیر, الگوی اسیدهای چرب شیر و فراسنجه های خونی گاو شیرده هلشتاین یک شکم زایش, تعداد 9 گاو با میانگین وزن بدن 34.5±495 کیلوگرم و روزهای شیردهی 70±5 (DIM) در قالب 3 بلوک در یک طرح چرخشی 3×3 مربع لاتین, با 3 دوره آزمایشی استفاده شد. مصرف ماده خشک در بین تمام حیوانات تغذیه شده با تیمارها مشابه بود, همچنین عملکرد و ترکیب شیر نیز تحت تاثیر جیره ها قرار نگرفت. فراوری دانه کتان بر غلظت گلوکز و اوره پلاسمای خون تاثیر معنی دار (P<0.05) داشت. تغذیه دانه آسیاب شده در مقایسه با دانه سالم کتان و دانه سویای رشته ای, سبب افزایش معنی دار (P<0.05) در غلظت اسیدهای چرب بلند زنجیر (LCFA) شیر شد, همچنین مقدار افزایش اسید آلفا-لینولنیک (18:3) شیر با مصرف دانه کتان آسیاب شده در مقایسه با سایر تیمارها, نزدیک به 2 برابر بود (0.75 در مقابل 0.36 و 0.46 گرم در کیلوگرم شیر, به ترتیب برای دانه کتان آسیاب شده, دانه سویای رشته ای و دانه کتان سالم). همچنین در مقایسه با سایر تیمارها, دانه کتان آسیاب شده مقدار اسید لینولئیک (18:2) شیر را به طور معنی دار (P<0.05) افزایش داد. به طورکلی, تغذیه گاو با دانه کتان آسیاب شده در مقایسه با دانه سویای رشته ای و دانه کامل کتان بر غلظت اسیدهای چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه (MUFA) و اسیدهای چرب غیر اشباع با چند پیوند دو گانه (PUFA) در شیر گاو اثر داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دانش مسگران، محسن، جعفری جعفرپور، روشنک، و دانش مسگران، سجاد. (1391). تولید شیر, الگوی اسیدهای چرب آن و فراسنجه های بیوشیمیایی خون گاوهای شیرده هلشتاین تغذیه شده با جیره های دارای دانه کتان سالم یا آسیاب شده به جای دانه سویای رشته ای در نیمه اول شیردهی. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، 13(3 (مسلسل 40))، 203-209. SID. https://sid.ir/paper/85670/fa

    Vancouver: کپی

    دانش مسگران محسن، جعفری جعفرپور روشنک، دانش مسگران سجاد. تولید شیر, الگوی اسیدهای چرب آن و فراسنجه های بیوشیمیایی خون گاوهای شیرده هلشتاین تغذیه شده با جیره های دارای دانه کتان سالم یا آسیاب شده به جای دانه سویای رشته ای در نیمه اول شیردهی. مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)[Internet]. 1391؛13(3 (مسلسل 40)):203-209. Available from: https://sid.ir/paper/85670/fa

    IEEE: کپی

    محسن دانش مسگران، روشنک جعفری جعفرپور، و سجاد دانش مسگران، “تولید شیر, الگوی اسیدهای چرب آن و فراسنجه های بیوشیمیایی خون گاوهای شیرده هلشتاین تغذیه شده با جیره های دارای دانه کتان سالم یا آسیاب شده به جای دانه سویای رشته ای در نیمه اول شیردهی،” مجله تحقیقات دامپزشکی ایران (دانشگاه شیراز)، vol. 13، no. 3 (مسلسل 40)، pp. 203–209، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/85670/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button