مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,079
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی و تعیین درصد دیکوگامی ،اتوگامی و انتخاب بهترین گرده زا برای ارقام تجارتی فندق

صفحات

 صفحه شروع 371 | صفحه پایان 380

چکیده

 این پژوهش برای بررسی و تعیین درصد دیکوگامی, اتوگامی و انتخاب بهترین گرده زا برای چند رقم فندق تجارتی در کلکسیون ایستگاه تحقیقات باغبانی کمال شهر کرج در سال های 82-1381 انجام گرفت. در این پژوهش, از هر ژنوتیپ 4 درخت انتخاب و ضمن بررسی خصوصیات گل و نوع گل دهی, گرده افشانی و تشکیل میوه نیز مطالعه گردید. نتایج مطالعات گرده افشانی و تشکیل میوه نشان داد که ارقام فندق مورد مطالعه دگرگشن بوده و برخی ارقام نسبت به ارقام دیگر از خواص شاتون دهی و سازگاری گرده خوبی برخوردار بودند؛ به طوری که درصد تشکیل میوه در حالت ایزوله و گرده افشانی آزاد کاملا متفاوت و دارای تفاوت معنی داری بودند. میانگین تشکیل میوه در دو حالت ایزوله و گرده افشانی آزاد در ارقام گرجه, گردویی, رسمی, پشمینه, فرتیل دو کوتارد, روند دو پیمون, نگرت, پاییزه و شصتک 2 به ترتیب 5.8 و 12.5, 14.33 و 7, 16.25 و 7.5, 9.25 و 16.16, 25.75 و 12.5, 18.75 و 8, 16 و 5.16, 75.25 و 14.33 و 5.83 و 18.33 درصد بود. این تفاوت ها به خوبی بیانگر درجات خودباروری ارقام می باشد. در این خصوص می توان گفت ارقام فرتیل دو کوتارد و شصتک 2 از بالاترین درجه خودباروری برخوردار بوده و رقم گرجه و پاییزه کمترین درجه خودباروری را دارا بودند. در تعیین سازگاری گرده افشانی مشخص گردید که توانایی دو رقم فندق گرجه و گردویی به عنوان گرده زا با ارقام گرده گیرنده از نظر بارور کردن متفاوت بودند. به طوری که رقم گردویی بهترین گرده زا به ترتیب برای ارقام فرتیل دو کوتارد, رسمی, شصتک 2, نگرت و گردویی بود. در حالیکه رقم گرجه بهترین گرده زا به ترتیب برای ارقام گردویی, فرتیل دو کوتارد, رسمی, نگرت, شصتک 2 و گرجه بود. در میان ارقام مورد مطالعه ارقام فرتیل دو کوتارد و پاییزه به ترتیب از بیشترین و کمترین درصد میوه بندی برخوردار بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین آوا، سونا، ایمانی، علی، و ماخنوف، م.. (1385). بررسی و تعیین درصد دیکوگامی ,اتوگامی و انتخاب بهترین گرده زا برای ارقام تجارتی فندق. علوم کشاورزی ایران، 37(2)، 371-380. SID. https://sid.ir/paper/8668/fa

    Vancouver: کپی

    حسین آوا سونا، ایمانی علی، ماخنوف م.. بررسی و تعیین درصد دیکوگامی ,اتوگامی و انتخاب بهترین گرده زا برای ارقام تجارتی فندق. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛37(2):371-380. Available from: https://sid.ir/paper/8668/fa

    IEEE: کپی

    سونا حسین آوا، علی ایمانی، و م. ماخنوف، “بررسی و تعیین درصد دیکوگامی ,اتوگامی و انتخاب بهترین گرده زا برای ارقام تجارتی فندق،” علوم کشاورزی ایران، vol. 37، no. 2، pp. 371–380، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8668/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button