مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,165
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

187
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سن درخت کاج بروسیا (.Pinus brutia Michx) منطقه کلاله بر ترکیبات شیمیایی و خواص خمیر کاغذ کرافت آن

صفحات

 صفحه شروع 72 | صفحه پایان 80

چکیده

 چوب درختان کاج بروسیا (Pinus brutia Michx.) مورد استفاده در این بررسی از جنگل کاری کلاله واقع در استان گلستان بدست آمد. میانگین طول الیاف تنه درختان سه و شش ساله در سطح 1 درصد با هم اختلاف معنی داری داشتند و هر دو چوب طبق فرمول شیوکورا جوان چوب بودند. مواد استخراحی در دو تنه 3 و 6 ساله به ترتیب 4.84 درصد و 5.66 درصد بدست آمد که بین آنها اختلاف معنی دار وجود نداشت اما مقدار خاکستر در دو تنه متفاوت و در سطح 1 درصد دارای اختلاف معنی دار بودند. مقدار لیگنین از چوب سه به شش ساله سیر نزولی داشت که به مقدار 4.51 درصد کاهش نشان می داد, در حالی که تغییرات سلولز بر عکس بود یعنی با اضافه شدن سن چوب به مقدار 14.27 درصد افازیش داشته است. با ثابت نگهداشتن سولفیدیته به مقدار 25 درصد برای هر دو چوب و همچنین دیگر شرایط پخت در تهیه خمیر کاغذ کرافت, افزایش زمان پخت به مدت 30 دقیقه در بازده خمیر دو چوب اختلاف معنی داری پدید نیامده است. افزایش تدریجی در مقدار قلیائیت موثر در مراحل تهیه خمیر به مراتب موثرتر از افزایش تدریجی زمان بوده است. مناسب ترنی زمان پخت برای گروه سنی سه ساله با بازده 43.43 درصد و عدد کاپای 29.16 زمان 60 دقیقه و برای گروه سنی شش ساله با بازده 42.53 درصد و عدد کاپای 27.64 مدت زمان90 دقیقه به دست آمد. مقایسه آماری بین بازده دو خمیر کاغذ حاصل از چوب درختان سه و شش ساله نشان داد که در سطح 1 درصد بین آنها اختلاف معنی دار وجود نداشته است, بنابراین خمیر چوب 3 ساله به دلیل داشتن 1 درصد بازده بیشتر و همچنین 30 دقیقه مدت زمان پخت کمتر به عنوان خمیر مناسب قابل رنگ بری انتخاب گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی مظهری، سیدضیاالدین، و مشکور، مژده. (1386). تاثیر سن درخت کاج بروسیا (.Pinus brutia Michx) منطقه کلاله بر ترکیبات شیمیایی و خواص خمیر کاغذ کرافت آن. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(ویژه نامه منابع طبیعی (ضمیمه))، 72-80. SID. https://sid.ir/paper/8981/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی مظهری سیدضیاالدین، مشکور مژده. تاثیر سن درخت کاج بروسیا (.Pinus brutia Michx) منطقه کلاله بر ترکیبات شیمیایی و خواص خمیر کاغذ کرافت آن. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(ویژه نامه منابع طبیعی (ضمیمه)):72-80. Available from: https://sid.ir/paper/8981/fa

    IEEE: کپی

    سیدضیاالدین حسینی مظهری، و مژده مشکور، “تاثیر سن درخت کاج بروسیا (.Pinus brutia Michx) منطقه کلاله بر ترکیبات شیمیایی و خواص خمیر کاغذ کرافت آن،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. ویژه نامه منابع طبیعی (ضمیمه)، pp. 72–80، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8981/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button