در این تحقیق اثرات باکتری های پروبیوتیکی روی کارآیی تغذیه و ترکیب شیمیایی بدن فیل ماهی با بکارگیری مخلوط 5 گونه از باسیلوس های پروبیوتیکی گرم مثبت از طریق غنی ساز با آرتیما ارومیانا (Artemia urmiana) در فروردین 1385 مطالعه به مدت 10 روز بررسی شد. این آزمایش در قالب 4 تیمار و در یک طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. سوسپانسون مخلوط پروبیوتیک ها در سه سطح 3×108 , 2×108, 1×108 باکتری به ازاء هر لیتر در سوسپانسیون محیط غنی سازی بکار گرفته شدند. ناپلی های آرتمیا با مخلوط های باکتریابی بمدت 10 ساعت غنی سازی گردیده و توسط لاروهای فیل ماهی در تیمارهای آزمایشی تغذیه شدند. گروه شاهد از ناپلی های آرتمیای بدون غنی ساز تغذیه نمودند. لاروهای ماهی در هر روز در 6 نوبت و به فاصله زمانی 4 ساعت با ناپلی های غنی شده تغذیه شدند. نتایج نشان داد که در تیمارهای آزمایشی، پروبیوتیک ها روی نسبت کارآیی پروتئین (PER)، نسبت کارآیی چربی (LER)، ارزش تولید پروتئین (PPV) و ذخیره نیتروژن لاشه (CND) در مقایسه با تیمار شاهد، تاثیرات مثبت و معنی دار داشتند (P<0.05) و همچنین سطوح ماده خشک، پروتئین خام و خاکستر لاشه بطور معنی دار (P<0.05) افزایش یافت. همبستگی مثبت معنی داری بین سطوح ماده خشک، خاکستر لاشه ماهی و شاخص گاستروسوماتیک (GSI) با غلظت باسیلوس های پروبیوتیکی (CFU/liter) بکار رفته در سوسپانسیون غنی سازی مشاده گردید (P<0.05). آزمایش نشان داد که پروبیوتیک های باسیلی بطور موثر بر کارآیی تغذیه و سطوح ترکیبات مغذی بدن لارو فیل ماهی تاثیر گذاشتند.