مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,583
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

794
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر خصوصیات کیفی دو رقم گندم بومی ایران (کوه دشت و زاگرس) بر فرایند مالت سازی

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 189

کلیدواژه

چکیده

 مالت, غلات جوانه زده ای هستند که منبع مناسبی از کربوهیدرات, پروتئین, انواع ویتامین های گروه ب و املاح معدنی می باشند. مالت سازی فرایند پیچیده بیوتکنولوژیکی است که شامل خیساندن, جوانه زنی و خشک کردن مالت سبز در شرایط کنترل شده دما و رطوبت می باشد. در این پژوهش دو رقم گندم (کوه دشت و زاگرس) از سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان تهیه گردید و پس از دو ماه انبارداری, ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رویشی آنها تعیین شد. سپس از گندم های مورد بررسی در مقیاس آزمایشگاهی مالت تهیه و به منظور بررسی کیفیت آن عصاره گیری انجام شد و ویژگی های فیزیکوشیمیایی ورت حاصل مانند بازدهی استخراج عصاره آب گرم, شدت رنگ, قند احیا کننده, pH, بریکس, ازت کل محلول و ازت -α آمینو آزاد بررسی گردید. آنالیز واریانس با استفاده از نرم افزار SAS و مقایسه میانگین داده ها با استفاده از آزمون دانکن در سطح 5 درصد انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد طی فرایند مالت سازی قدرت دیاستاتیک و بازدهی استخراج عصاره آب سرد افزایش و وزن هزاردانه, خاکستر و پروتئین دو رقم گندم کاهش یافت. همچنین ارتباط مستقیمی بین مقدار ازت کل دانه و قدرت دیاستاتیک وجود داشت اما رابطه آن با بازدهی استخراج عصاره آب گرم و سرد معکوس بود (P<0.05). وزن هزاردانه (40.78 گرم), بازدهی استخراج عصاره آب سرد (20.77 درصد) و بازدهی استخراج عصاره آب گرم (67.154 درصد) مالت گندم کوه دشت بیشتر اما مقدار خاکستر (1.3 درصد), قدرت دیاستاتیک (179.91°L) و ازت کل ( 2.18درصد) آن کمتر از مالت گندم زاگرس بود (P<0.05). نتایج بررسی ویژگی های کیفی ورت حاصل از دو رقم مالت حاصل از گندم نشان داد که قند احیا کننده (64.192 گرم بر لیتر) و بریکس ورت مالت گندم کوه دشت ( 8.25w/wدرصد) در مقایسه با ورت مالت گندم زاگرس بیشتر و ازت کل محلول (0.742 درصد) و ازت -α آمینو آزاد آن کمتر (98.585 میلی گرم بر لیتر) بود (P<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کشیری، محبوبه، مقصودلو، یحیی، و کاشانی نژاد، مهدی. (1388). بررسی اثر خصوصیات کیفی دو رقم گندم بومی ایران (کوه دشت و زاگرس) بر فرایند مالت سازی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16((ویژه نامه 2))، 181-189. SID. https://sid.ir/paper/9102/fa

    Vancouver: کپی

    کشیری محبوبه، مقصودلو یحیی، کاشانی نژاد مهدی. بررسی اثر خصوصیات کیفی دو رقم گندم بومی ایران (کوه دشت و زاگرس) بر فرایند مالت سازی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16((ویژه نامه 2)):181-189. Available from: https://sid.ir/paper/9102/fa

    IEEE: کپی

    محبوبه کشیری، یحیی مقصودلو، و مهدی کاشانی نژاد، “بررسی اثر خصوصیات کیفی دو رقم گندم بومی ایران (کوه دشت و زاگرس) بر فرایند مالت سازی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. (ویژه نامه 2)، pp. 181–189، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9102/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button