مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

979
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

665
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کمبود دایمی انسولین بر مصرف خوراک، شاخص های رشد، ترکیب گوشت و فراسنجه های خون در گوسفند زل

صفحات

 صفحه شروع 164 | صفحه پایان 173

چکیده

 در این پژوهش برای بررسی اثر کمبود دایمی انسولین بر مصرف خوراک, شاخص های رشد, ترکیب لاشه و فراسنجه های خون در گوسفند زل, تزریق درون رگی چهار دوز صفر, 25, 50 و 75 میلی گرم استرپتوزوتوسین در کیلوگرم وزن بدن به ترتیب به عنوان تیمارهای شاهد, دوز کم, متوسط و زیاد استفاده شد. 20 گوسفند نر با میانگین وزن 1±19.4 کیلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. دوره پژوهش شامل 8 هفته متوالی بود و تزریق در پایان هفته سوم انجام گرفت. مصرف خوراک و آب و توزین دام ها به طور هفتگی اندازه گیری گردید. نمونه های خون سیاهرگی به طور هفتگی در حالت ناشتا جمع آوری, و فراسنجه های خون به روش اسپکتروفتومتری و هورمون ها به روش رادیوایمیونواسی اندازه گیری شد. داده ها به روش اندازه گیری های مکرر تجزیه گردید. با تزریق دوز بالا, حیوانات به خاطر شرایط غیرعادی از مسیر آزمایش کنار گذاشته شدند. نتایج بیانگر بروز هایپواینسولینمیا در گروه دوز متوسط بود که با کاهش معنی دار غلظت انسولین مشخص شد. غلظت لپتین نیز در گروه دوز متوسط از شاهد کمتر بود (P<0.05). گروه دوز متوسط افزایش معنی داری در سطح گلوکز, تری گلیسریدها, کلسترول, پروتئین خام, ازت اوره ای و اجسام کتونی خون نسبت به گروه شاهد نشان داد (P<0.05). تزریق دوز متوسط باعث پرخوری و افزایش مصرف آب شد (P<0.05) ولی به رغم افزایش مصرف خوراک, وزن بیشتری نسبت به گروه شاهد کسب نشد و ضریب تبدیل خوراک بیشتر بود. درصد پروتئین و چربی خام در گوشت و کبد تفاوت معنی داری بین گروه ها نداشت (P>0.05). به طورکلی, نتایج نشان داد که کاهش سطح انسولین و لپتین می تواند مصرف خوراک را در گوسفند را بدون بهبود شاخص های رشد, افزایش دهد. همچنین, کاهش سطح انسولین باعث افزایش سطح گلوکز, تری گلیسریدها, کلسترول, پروتئین خام, ازت اوره ای و اجسام کتونی خون می شود ولی تاثیری بر ترکیب گوشت ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مسلمی پور، فرید، تربتی نژاد، نورمحمد، خزعلی، همایون، حسنی، سعید، و قورچی، تقی. (1388). اثر کمبود دایمی انسولین بر مصرف خوراک, شاخص های رشد, ترکیب گوشت و فراسنجه های خون در گوسفند زل. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 16((ویژه نامه 2))، 164-173. SID. https://sid.ir/paper/9129/fa

    Vancouver: کپی

    مسلمی پور فرید، تربتی نژاد نورمحمد، خزعلی همایون، حسنی سعید، قورچی تقی. اثر کمبود دایمی انسولین بر مصرف خوراک, شاخص های رشد, ترکیب گوشت و فراسنجه های خون در گوسفند زل. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1388؛16((ویژه نامه 2)):164-173. Available from: https://sid.ir/paper/9129/fa

    IEEE: کپی

    فرید مسلمی پور، نورمحمد تربتی نژاد، همایون خزعلی، سعید حسنی، و تقی قورچی، “اثر کمبود دایمی انسولین بر مصرف خوراک, شاخص های رشد, ترکیب گوشت و فراسنجه های خون در گوسفند زل،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 16، no. (ویژه نامه 2)، pp. 164–173، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9129/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button