مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,405
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

244
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نقش باکتری های سودوموناس در کاهش صدمات ناشی از کاربرد آب شور در برنج (.Oryza sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 46

چکیده

 باکتریهای ریزوسفری محرک رشد گیاه به طرق مستقیم و غیرمستقیم باعث بهبود رشد و عملکرد گیاه می شوند. در این تحقیق توان چهارسویه از سودوموناس فلورسنتها بر شاخص های رشد برنج در شرایط شور مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور آزمایشی گلدانی به صورت فاکتوریل, بر اساس طرح پایه کامل تصادفی در چهار تکرار انجام گرفت. فاکتور اول شامل پنج سطح شوری آب آبیاری (700, 1400, 2800, 4200, 5600 میکروزیمنس بر سانتی متر از منبع آب دریا) و فاکتور دوم شامل چهار مایه تلقیح (سودوموناس پوتیدا 4, سودوموناس پوتیدا 11, سودوموناس پوتیدا 108, سودوموناس فلورسنت 169) و یک تیمار بدون تلقیح بود. ریشه نشا برنج رقم طارم پس از تلقیح با سویه های موردنظر در گلدانها کاشته شدند. آبیاری با تیمارهای مختلف آب شور در طول دوره رشد گیاه در حد اشباع انجام شد. قبل از مرحله برداشت, شاخص های رشد گیاه شامل ارتفاع گیاه, تعداد خوشه, تعداد پنجه و در مرحله برداشت وزن خشک اندام هوایی, وزن هزار دانه و عملکرد دانه تعیین شدند. نتایج نشان داد, با افزایش شوری عملکرد دانه, وزن هزار دانه, تعداد پنجه, ارتفاع گیاه و وزن خشک اندام هوایی گیاه به طور معنی داری (P<0.01) کاهش یافت. ضمنا تاثیر تلقیح باکتریها با ریشه برنج در تمامی سطوح شوری باعث افزایش معنی دار شاخص های یاد شده گردید. در بین سویه های مورد بررسی, سویه سودوموناس فلورسنت 169 بیشترین تاثیر را بر عملکرد دانه و تعداد پنجه, ارتفاع گیاه, وزن خشک اندام هوائی در شرایط شور و غیرشور داشت. همچنین در شرایط شور می توان از کلیه سویه های مورد آزمایش به عنوان باکتریهای محرک رشد و افزایش عملکرد گیاه استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رجبی اگره، ساره، بهمنیار، محمدعلی، رمضان پور، محمودرضا، و خاوازی، کاظم. (1390). بررسی نقش باکتری های سودوموناس در کاهش صدمات ناشی از کاربرد آب شور در برنج (.Oryza sativa L). پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 25(1 (ب))، 37-46. SID. https://sid.ir/paper/196844/fa

    Vancouver: کپی

    رجبی اگره ساره، بهمنیار محمدعلی، رمضان پور محمودرضا، خاوازی کاظم. بررسی نقش باکتری های سودوموناس در کاهش صدمات ناشی از کاربرد آب شور در برنج (.Oryza sativa L). پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1390؛25(1 (ب)):37-46. Available from: https://sid.ir/paper/196844/fa

    IEEE: کپی

    ساره رجبی اگره، محمدعلی بهمنیار، محمودرضا رمضان پور، و کاظم خاوازی، “بررسی نقش باکتری های سودوموناس در کاهش صدمات ناشی از کاربرد آب شور در برنج (.Oryza sativa L)،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 25، no. 1 (ب)، pp. 37–46، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/196844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button