مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

115
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر منبع الیافی جیره بر مصرف خوراک و انرژی، گوارش پذیری مواد مغذی و عملکرد گاوهای شیری در دوره انتقال

صفحات

 صفحه شروع 437 | صفحه پایان 449

چکیده

 هدف این پژوهش, بررسی اثر جایگزینی الیاف سلولزی (کاه گندم) با الیاف غیر سلولزی (تفاله چغندرقند) در جیره گاوهای شیری دوره انتقال (از روز 21 پیش از زایش و تا روز 42 پس از زایش) بود. بدین منظور, 21 روز پیش از زایش, از 36 راس گاو هلشتاین چند شکم زایش با میانگین وزن 59/6 ± 697 کیلوگرم و نمره بدنی 0/22 ± 3/3 استفاده شد. پیش از زایش, گاوها به دو گروه تقسیم شدند و جیره های دارای 7/17 درصد کاه گندم و یا 7/17 درصد تفاله چغندرقند, دریافت کردند. پس از زایش نیز هر گروه به دو زیر گروه تقسیم شد و جیره ای بر پایه 5 درصد کاه گندم یا تفاله چغندرقند دریافت کردند. نتایج نشان دادند که تفاوت در منبع الیافی جیره, تاثیری بر مصرف خوراک در دوره پیش از زایش نداشت؛ ولی گوارش پذیری ماده خشک و ماده آلی و دیواره سلولی در گاوهایی که جیره دارای تفاله چغندر قند مصرف کرده بودند, بیشتر بود. گوارش پذیری ماده خشک (p=0/05) و دیواره سلولی (p=0/06) در گاوهایی کمتر بود که در دوره های پیش از زایش و نیز پس از زایش, کاه گندم مصرف کرده بودند. شیر تصحیح شده بر پایه چربی و انرژی و همچنین درصد چربی شیر در گاوهایی که پیش از زایش تفاله چغندرقند دریافت کردند, تمایل به افزایش داشت (p=0/09). نتایج این پژوهش نشان داد که تغذیه منابع الیافی غیر سلولزی, می تواند عملکرد گاوهای دوره انتقال را بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نرگس خانی، علی، محرری، علی، مهربان، حسین، و ضمیری، محمدجواد. (1400). اثر منبع الیافی جیره بر مصرف خوراک و انرژی, گوارش پذیری مواد مغذی و عملکرد گاوهای شیری در دوره انتقال. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 23(3 )، 437-449. SID. https://sid.ir/paper/950109/fa

    Vancouver: کپی

    نرگس خانی علی، محرری علی، مهربان حسین، ضمیری محمدجواد. اثر منبع الیافی جیره بر مصرف خوراک و انرژی, گوارش پذیری مواد مغذی و عملکرد گاوهای شیری در دوره انتقال. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1400؛23(3 ):437-449. Available from: https://sid.ir/paper/950109/fa

    IEEE: کپی

    علی نرگس خانی، علی محرری، حسین مهربان، و محمدجواد ضمیری، “اثر منبع الیافی جیره بر مصرف خوراک و انرژی, گوارش پذیری مواد مغذی و عملکرد گاوهای شیری در دوره انتقال،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 23، no. 3 ، pp. 437–449، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/950109/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button