مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,158
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

720
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عوامل زمین شناسی در کیفیت شیمیایی منابع تامین آب آشامیدنی گرگان

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 192

چکیده

 حدود 80 درصد منابع تامین آب آشامیدنی گرگان را آبخوان های زیارت, گرمابدشت و شصت کلاته و 20 درصد آن را آب های سطحی منطقه (رودخانه های زیارت و النگ دره) تشکیل می دهند. از داده های شیمیایی مربوط به منابع تامین آب آشامیدنی برای تجزیه تحلیل هیدروژئوشیمیایی آبخوان شهر گرگان استفاده شده است. بنابر نمودارهای پایپر و دورو, رخساره های هیدروشیمیایی آب های سطحی و زیرزمینی منطقه عمدتا از نوع بی کربنات کلسیم- منیزیم و کلروره (بی کربنات) کلسیم- منیزیم Ca+2-Mg+2, HCO3-) و (Ca+2-Mg+2, HCO3-Cl- است. کاتیون آنها از نوع کلسیم, منیزیم و بدون نوع غالب و آنیون آن از نوع بی کربنات, کلرید با آنیون غالب بی کربنات است. با توجه به مقدار کربنات کلسیم موجود در این آب ها, منابع تامین آب آشامیدنی گرگان در رده آب های خیلی سخت قرار می گیرند. مادامی که بر طبق رده بندی مدل ژیپس کل جامدات حل شده (TDS) موجود در آب آشامیدنی شهر گرگان از سنگ مادری منطقه منشا گرفته است. بر طبق اطلاعات به دست آمده از نمودارهای غلظت یون های اصلی و نمایه اشباع TDI) و (SI میزان غلظت یون ها در جهت حرکت آب زیرزمینی در حال افزایش می باشد. این روند برای چاه های شمال گرگان (شمال گسل خزر) صادق نمی باشد و دارای غلظت هایی کمتر از چاه های جنوبی هستند. تغییرات نمایه های اشباع روی نمودارهای TDI و SI دارای روندی یکنواخت نمی باشد. پس می توان نتیجه گرفت که گسل خزر باعث تغییرات شدیدی در غلظت یون ها و نمایه های اشباع آب زیرزمینی در ناحیه شمال شهر گرگان شده است. بر اساس تحلیل نتایج داده های آزمایشگاهی, شناخت دقیق کیفیت شیمیایی منابع تامین آب آشامیدنی می تواند در مدیریت و برنامه ریزی تأمین آب آشامیدنی این شهر مفید باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رقیمی، مصطفی، رحیمی چاکدل، عزیز، قره محمودلو، مجتبی، شاه پسندزاده، مجید، و سیدخادمی، سیدمحمد. (1387). تاثیر عوامل زمین شناسی در کیفیت شیمیایی منابع تامین آب آشامیدنی گرگان. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(1)، 181-192. SID. https://sid.ir/paper/9588/fa

    Vancouver: کپی

    رقیمی مصطفی، رحیمی چاکدل عزیز، قره محمودلو مجتبی، شاه پسندزاده مجید، سیدخادمی سیدمحمد. تاثیر عوامل زمین شناسی در کیفیت شیمیایی منابع تامین آب آشامیدنی گرگان. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(1):181-192. Available from: https://sid.ir/paper/9588/fa

    IEEE: کپی

    مصطفی رقیمی، عزیز رحیمی چاکدل، مجتبی قره محمودلو، مجید شاه پسندزاده، و سیدمحمد سیدخادمی، “تاثیر عوامل زمین شناسی در کیفیت شیمیایی منابع تامین آب آشامیدنی گرگان،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 1، pp. 181–192، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9588/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button