مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,012
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,006
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی شهر اهواز

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 85

چکیده

 زمینه و هدف: در این تحقیق کیفیت فیزیکی و شیمیایی, میزان خوردگی و همچنین غلظت فلزات سنگین در آب آشامیدنی شبکه توزیع شهر اهواز اندازه گیری گردید.روش کار: با این هدف از 76 نقطه, شامل آب خام ورودی و خروجی تصفیه خانه ها و شیرهای آب مصرفی شبکه توزیع شهری طی شش مرحله به فاصله هر ماه یکبار شامل 456 نمونه, طبق روشهای استاندارد برداشت شده و مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: نتایج شش مرحله, مقدار عوامل کیفی شامل دما (19°C), کدورت (6.78 mg/l)DO, (1006 mg/l)TDS, (1678 μs/cm)EC, (7.88)pHs, (7.31)pH, (1.97NTU), شاخص خوردگی پایداری رایزنر (8.43) و غلظت فلزات سرب (8.48 μg/l), کادمیوم (0.972 μg/l), روی (3.18 mg/l), مس (0.168 mg/l), آهن (0.257 mg/l) و منگنز (0.031 mg/l) در آب آشامیدنی شهر اهواز نشان داده است.نتایج با نرم افزار SPSS نسخه 11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بررسی نتایج نشان داده است که ویژگی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب اهواز احتمالا نقش مهمی در ایجاد خورندگی, نشت فلزات و اثرات نامطلوب کیفی و زیبا شناختی روی آب داشته است. در مقایسه با استانداردهای ایران و محیط زیست آمریکا این آب از کیفیت نسبتا مطلوبی برخوردار است و عوامل اصلی محدود کننده آن TDS, EC و سختی است.نتیجه گیری: بر اساس یافته های تحقیق در دوره مطالعه شاخص خوردگی پایداری رایزنرنیز, آب مذکور را در شرایط متمایل به خورندگی نشان داده و خورنده بودن آب, احتمالا عامل نشت فلزات ذکر شده به شبکه آب آشامیدنی شهر اهواز باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سواری، جاسم، جعفرزاده، نعمت اله، حسنی، امیرحسام، و شمس خرم آبادی، قدرت اله. (1386). بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی شهر اهواز. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 5(4)، 75-85. SID. https://sid.ir/paper/84977/fa

    Vancouver: کپی

    سواری جاسم، جعفرزاده نعمت اله، حسنی امیرحسام، شمس خرم آبادی قدرت اله. بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی شهر اهواز. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1386؛5(4):75-85. Available from: https://sid.ir/paper/84977/fa

    IEEE: کپی

    جاسم سواری، نعمت اله جعفرزاده، امیرحسام حسنی، و قدرت اله شمس خرم آبادی، “بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب آشامیدنی شهر اهواز،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 5، no. 4، pp. 75–85، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/84977/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button