مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ال کارنیتین در جیره های با مقادیر متفاوت پروتئین بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 114 | صفحه پایان 122

چکیده

 این آزمایش جهت بررسی اثر مکمل ال کارنیتین در جیره های با سطوح متفاوت پروتئین بر عملکرد, ترکیب لاشه و مقادیر فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی انجام شد. برای این منظور دو جیره غذایی پایه شامل جیره با پروتئین متعادل و جیره کم پروتئین برای هر یک از دوره های آغازین و رشد بر اساس توصیه های NRC,1994 تهیه شد. در دوره آغازین جیره با پروتئین متعادل دارای انرژی 2900 کیلوکالری در کیلوگرم و پروتئین خام 84/20 درصد و جیره کم پروتئین دارای انرژی 2968 کیلوکالری در کیلوگرم و پروتئین خام 76/18 درصد بود. در دوره رشد جیره با پروتئین متعادل دارای انرژی 3000 کیلوکالری در کیلوگرم و پروتئین خام 75/18 درصد و جیره کم پروتئین دارای انرژی 3061 کیلوکالری در کیلوگرم و پروتئین خام 88/16 درصد بود. سپس هر یک از جیره های پایه با مقادیر متفاوتی از ال کارنیتین نیز مکمل و به 360 قطعه جوجه گوشتی سویه تجاری راس 308 تغذیه شدند. جوجه ها برای مدت 42 روز بر روی بستر پوشالی پرورش داده شدند. داده های آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×2 شامل 2 سطح پروتئین (جیره با پروتئین متعادل و جیره کم پروتئین) و 3 سطح ال کارنیتین (صفر, 125 و 250 میلی گرم در کیلوگرم) تجزیه واریانس شدند. به هر یک از 6 تیمار آزمایشی تعداد 4 تکرار متشکل از 15 قطعه جوجه گوشتی اختصاص یافت. نتایج آزمایش نشان داد استفاده از جیره کم پروتئین سبب کاهش معنی دار وزن بدن و افزایش چربی حفره بطنی جوجه های گوشتی شد (05/0>P) استفاده از مکمل ال کارنیتین به مقدار 125 میلی گرم در کیلوگرم خوراک افزایش معنی دار افزایش وزن بدن و راندمان لاشه قابل طبخ جوجه های گوشتی شد (05/0>P) کاهش سطح پروتئین جیره و همچنین استفاده از مکمل ال کارنیتین در جیره بر غلظت کلسترول, پروتئین کل, آلبومین, تری گلیسرید, گلوکز و اسید اوریک خون جوجه های گوشتی تاثیر معنی دار نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تراز، زهرا، و دستار، بهروز. (1387). بررسی اثرات ال کارنیتین در جیره های با مقادیر متفاوت پروتئین بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 15(5)، 114-122. SID. https://sid.ir/paper/9599/fa

    Vancouver: کپی

    تراز زهرا، دستار بهروز. بررسی اثرات ال کارنیتین در جیره های با مقادیر متفاوت پروتئین بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1387؛15(5):114-122. Available from: https://sid.ir/paper/9599/fa

    IEEE: کپی

    زهرا تراز، و بهروز دستار، “بررسی اثرات ال کارنیتین در جیره های با مقادیر متفاوت پروتئین بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 15، no. 5، pp. 114–122، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9599/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button