مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

671
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

130
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از مکمل ال - کارنیتین در جیره های حاوی سطوح پایین پروتئین بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 162

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی تاثیر استفاده از مکمل ال - کارنیتین بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های مصرف کننده جیره های حاوی سطوح پایین پروتئین و در عین حال تامین کامل نیاز اسیدهای آمینه ضروری انجام شد. همچنین اثر کاهش سطح پروتئین جیره بر غلظت الکترولیت های موجود در پلاسما مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح فاکتوریل و به صورت کاملا تصادفی و با استفاده از 144 قطعه جوجه خروس سویه راس 308 انجام شد. در این آزمایش سه سطح پروتئین خام (21, 19.5 و 18 درصد) و دو سطح ال - کارنیتین (0 و 50 میلی گرم در کیلو گرم جیره) در دوره رشد (10 تا 28 روزگی) استفاده شد. صفات وزن نهایی بدن, ضریب تبدیل غذایی و مصرف خوراک در دو دوره 19-10 روزگی و 28-10 روزگی و خصوصیات لاشه در این آزمایش مورد اندازه گیری قرار گرفتند. همچنین غلظت الکترولیت های موجود در پلاسما شامل سدیم, پتاسیم و کلر مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده در این آزمایش, کاهش سطح پروتئین خام جیره تا سطح 18 درصد با توجه به تامین کامل نیاز اسیدهای آمینه ضروری تاثیری بر عملکرد پرنده نداشت اما میزان چربی لاشه و چربی محوطه شکمی به شکل معنی داری با کاهش سطح پروتئین جیره افزایش یافت (p<0.05). استفاده از مکمل ال - کارنیتین در جیره ها تاثیری بر وزن بدن, مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی نداشت اما چربی موجود در ماهیچه ران, لاشه کامل پرنده و چربی محوطه شکمی را به شکل معنی داری کاهش داد (p<0.05). همچنین کاهش سطح پروتئین جیره با توجه به تامین نیاز اسیدهای آمینه ضروری, غلظت الکترولیت های موجود در پلاسما را به شکل معنی داری افزایش داد (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دارسی آرانی، الهام، شیوازاد، محمود، زاغری، مجتبی، و فامیل نمرود، نبونید. (1389). تاثیر استفاده از مکمل ال - کارنیتین در جیره های حاوی سطوح پایین پروتئین بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، 41(2)، 153-162. SID. https://sid.ir/paper/453036/fa

    Vancouver: کپی

    دارسی آرانی الهام، شیوازاد محمود، زاغری مجتبی، فامیل نمرود نبونید. تاثیر استفاده از مکمل ال - کارنیتین در جیره های حاوی سطوح پایین پروتئین بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1389؛41(2):153-162. Available from: https://sid.ir/paper/453036/fa

    IEEE: کپی

    الهام دارسی آرانی، محمود شیوازاد، مجتبی زاغری، و نبونید فامیل نمرود، “تاثیر استفاده از مکمل ال - کارنیتین در جیره های حاوی سطوح پایین پروتئین بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی،” علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران)، vol. 41، no. 2، pp. 153–162، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/453036/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button