مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

93
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

68
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره خوراکی پونه کوهی (Mentha longifolia) بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی، سرمی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و میزان مقاومت در برابر بیماری باکتریایی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 21

چکیده

 در این تحقیق اثر تجویز خوراکی عصاره پونه کوهی بر عملکرد رشد, برخی فراسنجه های خونی و سرمی ماهی قزل آلای رنگین کمان در مواجهه با باکتری Yersinia ruckeri ارزیابی شد. به این منظور 360 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان (2/0 ± 48/10گرم) به 4 گروه تقسیم شدند و از جیره های مکمل شده با صفر (گروه شاهد), 1/0, 2/0 و 3/0 درصد عصاره پونه کوهی به مدت 4 هفته تغذیه نمودند. در پایان 4 هفته, 20 عدد ماهی از هر تیمار, انتخاب و میزان 1/0 میلی لیتر (108 باکتری در هر میلی لیتر) باکتری به روش داخل صفاقی تزریق گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که وزن نهایی, ضریب رشد ویژه و کارایی تبدیل غذایی, تعداد گلبول سفید و قرمز خون, هماتوکریت, هموگلوبین, پروتیین کل, آلبومین و میزان فعالیت لیزوزیم سرم ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی عصاره هیدروالکلی پونه کوهی به ویژه غلظت های بالا (2/0 و 3/0 درصد), افزایش معنی داری با تیمار شاهد نشان دادند. در معرض قرار گرفتن ماهی با باکتریYersinia ruckeri, تیمار 3/0 درصد, کمترین درصد تلفات را به خود اختصاص داد. به طورکلی تجویز پونه کوهی در سطح 2/0 و 3/0 درصد به صورت خوراکی موجب افزایش مقاومت, بهبود عملکرد رشد, افزایش برخی شاخص های خونی و سرمی قزل آلای رنگین کمان می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، محدثه، و پاک نژاد، حامد. (1398). تاثیر عصاره خوراکی پونه کوهی (Mentha longifolia) بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی, سرمی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و میزان مقاومت در برابر بیماری باکتریایی. بوم شناسی آبزیان، 9(2 )، 11-21. SID. https://sid.ir/paper/968586/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری محدثه، پاک نژاد حامد. تاثیر عصاره خوراکی پونه کوهی (Mentha longifolia) بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی, سرمی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و میزان مقاومت در برابر بیماری باکتریایی. بوم شناسی آبزیان[Internet]. 1398؛9(2 ):11-21. Available from: https://sid.ir/paper/968586/fa

    IEEE: کپی

    محدثه حیدری، و حامد پاک نژاد، “تاثیر عصاره خوراکی پونه کوهی (Mentha longifolia) بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی, سرمی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و میزان مقاومت در برابر بیماری باکتریایی،” بوم شناسی آبزیان، vol. 9، no. 2 ، pp. 11–21، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/968586/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button