مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,441
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر رطوبت زمان برداشت و دمای خشک کردن دانه کلزا بر کیفیت روغن استحصالی

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 127

چکیده

کلزا یکی از دانه های روغنی مهم دنیا بوده که بعد از سویا و نخل روغنی مقام سوم را دارا می باشد. میزان زیاد روغن در دانه کلزا و همچنین ترکیب مناسب اسیدهای چرب روغن در ارقام اصلاح شده سبب توجه اکثر کشورهای جهان به این دانه روغنی گردیده است. در ایران نیز در جهت نیل به خود کفایی در تولید روغن کشت آن گسترش یافته است. از آنجا که به منظور نگهداری و ذخیره سازی دانه کلزا بخصوص در مناطق مرطوب, مرحله خشک کردن دانه ضروری می باشد و شرایط خشک کردن بر روی کیفیت و کمیت روغن دانه ها تاثیر بسزایی دارد, لذا در این تحقیق وارتیه دو صفر کلزا (PF) تحت درجه حرارت های متفاوت 65, 75, 85, 95 و 105 درجه سانتی گراد با توجه به رطوبت اولیه دانه در زمان برداشت 20, 16 و 12 درصد تا رسیدن به رطوبت نهایی 8 درصد خشک گردید و سپس تاثیر آن بر مقدار کل روغن, رنگ, اسیدهای چرب آزاد و اندیس یدی روغن بررسی شد. نتایج حاصله نشان داد در درجه حرارت ها و رطوبت های مختلف مقدار روغن از 38.2 تا 40.2 درصد تغییر کرده است. بهترین کیفیت از نظر اسیدیته و رنگ روغن در درجه حرارت 85 درجه سانتی گراد با رطوبت 12 درصد و پایین ترین آن در درجه حرارت 105 درجه سانتی گراد و رطوبت 20 درصد حاصل شد. بنابراین رطوبت اولیه برداشت 16 و 12 درصد و استفاده از درجه حرارت 85 درجه سانتی گراد, مناسب ترین رطوبت برداشت و دمای خشک کردن دانه کلزا با توجه به خصوصیات کیفی روغن می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدزاده، جلال، و یقبانی، مسعود. (1384). تاثیر رطوبت زمان برداشت و دمای خشک کردن دانه کلزا بر کیفیت روغن استحصالی . علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 12(5)، 119-127. SID. https://sid.ir/paper/9691/fa

    Vancouver: کپی

    محمدزاده جلال، یقبانی مسعود. تاثیر رطوبت زمان برداشت و دمای خشک کردن دانه کلزا بر کیفیت روغن استحصالی . علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1384؛12(5):119-127. Available from: https://sid.ir/paper/9691/fa

    IEEE: کپی

    جلال محمدزاده، و مسعود یقبانی، “تاثیر رطوبت زمان برداشت و دمای خشک کردن دانه کلزا بر کیفیت روغن استحصالی ،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 12، no. 5، pp. 119–127، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/9691/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button