مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی قابلیت های ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولید شیر، چربی و درصد چربی گاوهای شیری نجدی با استفاده از مدل حیوانی تک و دو صفتی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 80

چکیده

 در این تحقیق به منظور برآورد پارامترهای ژنتیکی صفت تولید شیر, چربی و درصد چربی از 15600 رکورد گاو نجدی استفاده گردید. این داده ها بین سال های 1384-1368 در ایستگاه اصلاح نژادی گاو نجدی شوشتر جمع آوری گردیده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل حیوانی تک و دو صفتی با استفاده از روش حداکثر درست نمایی محدود شده انجام گرفت. در این مدل؛ ماه, فصل زایش, دوره شیردهی و نوع شیردوش به عنوان اثرات ثابت و فاصله گوساله زایی به عنوان متغیر کمکی در نظر گرفته شد. میانگین و انحراف معیار تولید شیر (kg), تولید چربی (kg) و درصد چربی (%) به ترتیب 706.68±19.68, 30.10±2.96 و 4.26±0.05 برآورد گردید. وراثت پذیری صفات مذکور با استفاده از مدل تک صفتی به ترتیب 0.29±0.05, 0.15±0.02 و 0.1±0.01 محاسبه شد. همبستگی های ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولید شیر- درصد چربی, تولید شیر- تولید چربی و تولید چربی- درصد چربی به ترتیب -0.39 و -0.04, 0.83 و 0.3, 0.7 و 0.32 برآورد شد. با توجه به متوسط بودن میزان وراثت پذیری صفت تولید شیر می توان با انتخاب, پیشرفت ژنتیکی مطلوبی را در این صفت بوجود آورد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظری، محمود، بیگی نصیری، محمدتقی، و فیاضی، جمال. (1386). ارزیابی قابلیت های ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولید شیر, چربی و درصد چربی گاوهای شیری نجدی با استفاده از مدل حیوانی تک و دو صفتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 3(4 (مسلسل 17))، 73-80. SID. https://sid.ir/paper/97247/fa

    Vancouver: کپی

    نظری محمود، بیگی نصیری محمدتقی، فیاضی جمال. ارزیابی قابلیت های ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولید شیر, چربی و درصد چربی گاوهای شیری نجدی با استفاده از مدل حیوانی تک و دو صفتی. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1386؛3(4 (مسلسل 17)):73-80. Available from: https://sid.ir/paper/97247/fa

    IEEE: کپی

    محمود نظری، محمدتقی بیگی نصیری، و جمال فیاضی، “ارزیابی قابلیت های ژنتیکی و فنوتیپی صفات تولید شیر, چربی و درصد چربی گاوهای شیری نجدی با استفاده از مدل حیوانی تک و دو صفتی،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 3، no. 4 (مسلسل 17)، pp. 73–80، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97247/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button