مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

760
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دستکاری ناشی از القای تریپلوئیدی بر تخم گشایی، بازماندگی، شاخص های رشد، ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 20

چکیده

 نرخ بالای تلفات در مراحل جنینی و لاروی قزل آلای رنگین کمان در ایران با تنش های دوره ی انکوباسیون در ارتباط است. در مطالعه ی حاضر اثر دستکاری تخم های لقاح یافته بر تخم گشایی, بازماندگی, شاخص های رشد, ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب قزل آلای رنگین کمان مورد ارزیابی قرار گرفت. برای اعمال تیمار دستکاری, تخم های لقاح یافته در زمان 10 دقیقه پس از لقاح, در یک حمام آبی دارای آب 12 درجه ی سانتی گراد و همراه با هوادهی به مدت 10 دقیقه غوطه ور گردیدند. تخم های لقاح یافته ای که مورد دستکاری قرار نگرفتند به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که دستکاری تخم ها پس از لقاح می تواند بازماندگی تخم ها در دوران انکوباسیون را کاهش دهد (p<0.05). علاوه بر این, دستکاری تخم ها تغییراتی را در میزان افزایش وزن, میزان پروتئین, میزان خاکستر و پروفایل اسیدهای چرب بچه ماهیان پرورشی ایجاد نمود (p<0.05). میزان اسید چرب اشباع پالمیتیک (C16:0) و پالمیتولیئک (C16:1) در گروه تیمار افزایش یافته و با گروه شاهد اختلاف معنی داری داشت (p<0.05). اسیدهای چرب امگا 6 نظیر آراشیدونیک اسید (C20:4n-6), لینولئیک اسید (C18:2n-6) و گاما لینولئیک اسید (C18:3n-6) در گروه تیمار افزایش یافته و با گروه شاهد اختلاف معنی دار داشت (p<0.05). در این مطالعه به طور کلی میزان اسیدهای چرب اشباع در اثر تنش افزایش و میزان اسیدهای چرب غیراشباع کاهش یافت که این امر روی کیفیت محصول تولیدی و ارزش غذایی آن تاثیر زیادی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهرامی باباحیدری، صمد، کیوان شکوه، سعید، درافشان، سالار، و جوهری، سیدعلی. (1395). تاثیر دستکاری ناشی از القای تریپلوئیدی بر تخم گشایی, بازماندگی, شاخص های رشد, ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 12(4)، 12-20. SID. https://sid.ir/paper/97297/fa

    Vancouver: کپی

    بهرامی باباحیدری صمد، کیوان شکوه سعید، درافشان سالار، جوهری سیدعلی. تاثیر دستکاری ناشی از القای تریپلوئیدی بر تخم گشایی, بازماندگی, شاخص های رشد, ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1395؛12(4):12-20. Available from: https://sid.ir/paper/97297/fa

    IEEE: کپی

    صمد بهرامی باباحیدری، سعید کیوان شکوه، سالار درافشان، و سیدعلی جوهری، “تاثیر دستکاری ناشی از القای تریپلوئیدی بر تخم گشایی, بازماندگی, شاخص های رشد, ترکیب لاشه و پروفایل اسیدهای چرب قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 12، no. 4، pp. 12–20، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97297/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا