مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

727
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

692
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دزهای پرتودهی الکترونی بر مدت انبارمانی توده های پیاز ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 66 | صفحه پایان 72

چکیده

پیاز یکی از سبزی های مهم تولید شده در کشور است. هر سال مقادیر قابل توجهی از محصول آن به ویژه در کشت بهاره (روزبلند) در انبارها به صورت ضایعات از بین می رود. روش های پیشگیری و کاهش ضایعات به مراحل مختلف تولید, برداشت و پس از برداشت مرتبط است. یکی از راه کارهای موثر پس از برداشت, استفاده از پرتوهای یوننده است. لذا این تحقیق به مدت دو سال با هدف تعیین اثرات دزهای مختلف پرتودهی الکترونی در کاهش ضایعات در چهار توده پیاز روزبلند شامل قرمز آذرشهر, سفید کاشان, درچه اصفهان و سفید قم در یک طرح اسپیلیت پلات با لحاظ گونه یا رقم به عنوان عامل اصلی و دز پرتودهی به عنوان عامل فرعی در سه تکرار اجرا شد. سوخ ها پس از پرتودهی حدود 4 ماه در انبار در شرایط معمولی (دما 10-15 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی حدود 70 درصد) نگه داری شد وصفات انباری آن ها شامل درصد جوانه زنی و پوسیدگی, درصد تلفات وزنی, درصد ماده خشک و سفتی بافت, در دوره های زمانی 40, 80 و 120 روز ثبت شد. نتایج نشان داد که ارقام از نظر صفات موردنظر با هم تفاوت معنی دار داشتند و در ارقام سفید قم و قرمز آذرشهر درصد جوانه زنی و پوسیدگی و افت وزنی پایین تر بود. درصد ماده خشک و سفتی بافت سوخ نیز در رقم سفید قم به طور معنی داری بالاتر از دیگر ارقام بود. پرتودهی سوخ ها موجب بهبود قابل ملاحظه صفات درصد افت وزنی, درصد جوانه زنی و پوسیدگی و سفتی بافت در مقایسه با شاهد (پرتو ندیده) به ویژه 120 روز پس از انبارداری گردید. اثرات متقابل عوامل در صفات به استثنای درصد جوانه زنی و پوسیدگی پس از 80 روز و درصد افت وزنی پس از 120 روز معنی دار نبود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خدادادی، محسن، و ذوالفقاریه، حمیدرضا. (1388). تاثیر دزهای پرتودهی الکترونی بر مدت انبارمانی توده های پیاز ایرانی. مجله علوم و فنون هسته ای، -(3 (مسلسل 49))، 66-72. SID. https://sid.ir/paper/97688/fa

    Vancouver: کپی

    خدادادی محسن، ذوالفقاریه حمیدرضا. تاثیر دزهای پرتودهی الکترونی بر مدت انبارمانی توده های پیاز ایرانی. مجله علوم و فنون هسته ای[Internet]. 1388؛-(3 (مسلسل 49)):66-72. Available from: https://sid.ir/paper/97688/fa

    IEEE: کپی

    محسن خدادادی، و حمیدرضا ذوالفقاریه، “تاثیر دزهای پرتودهی الکترونی بر مدت انبارمانی توده های پیاز ایرانی،” مجله علوم و فنون هسته ای، vol. -، no. 3 (مسلسل 49)، pp. 66–72، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97688/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button