مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

906
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

597
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تلفیق پرتو گاما با اسانس گیاه برازمبل بر میزان مرگ و میر شپشه آرد

صفحات

 صفحه شروع 50 | صفحه پایان 56

چکیده

 در تلاش برای دست یابی به روشی کاربردی و استفاده از ترکیبات طبیعی برای کنترل آفات انباری, اثر تلفیق پرتو گاما با اسانس گیاه برازمبل بر روی حشرات کامل شپشه آرد مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها در شرایط دمای 1±27 درجه سلسیوس, رطوبت نسبی 5±65 درصد و در تاریکی در طی 2 مرحله طراحی گردید: 1) پرتودهی حشراتی که از قبل اسانس داده شده بودند 2) اسانس دهی حشراتی که از قبل در معرض پرتو قرار گرفته بودند. در آزمایش های مربوط به تلفیق پرتو گاما با اسانس, میزان مرگ و میر 14 روز پس از شروع اولین تیمار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان دادند هرگاه پرتو گاما به صورت تلفیقی با اسانس گیاه برازمبل روی حشرات کامل شپشه آرد (1-7 روزه) مورد استفاده قرار گیرد, اثر سینرژیستی معنی دار ایجاد می نماید. دز 100 گری از پرتو گاما به تنهایی موجب بروز 5/12 درصد مرگ و میر در بین جمعیت شپشه آرد گردید اما وقتی این حشرات پرتو دیده 7 روز پس از پرتودهی در معرض 66/7 میکرولیتر بر لیتر هوا از اسانس برازمبل (که به تنهایی موجب بروز 25/6 درصد مرگ و میر می گردد) قرار گرفت, میزان مرگ و میر آن ها به 5/32 درصد رسید.این نتایج, کاربرد موفقیت آمیز پرتو گاما در حضور اسانس گیاهی برای مدیریت کنترل شپشه آرد را نشان دادند

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، مهرداد، محرمی پور، سعید، اردکانی، محمدرضا، و مزدارانی، حسین. (1388). تاثیر تلفیق پرتو گاما با اسانس گیاه برازمبل بر میزان مرگ و میر شپشه آرد. مجله علوم و فنون هسته ای، -(3 (مسلسل 49))، 50-56. SID. https://sid.ir/paper/97690/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی مهرداد، محرمی پور سعید، اردکانی محمدرضا، مزدارانی حسین. تاثیر تلفیق پرتو گاما با اسانس گیاه برازمبل بر میزان مرگ و میر شپشه آرد. مجله علوم و فنون هسته ای[Internet]. 1388؛-(3 (مسلسل 49)):50-56. Available from: https://sid.ir/paper/97690/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد احمدی، سعید محرمی پور، محمدرضا اردکانی، و حسین مزدارانی، “تاثیر تلفیق پرتو گاما با اسانس گیاه برازمبل بر میزان مرگ و میر شپشه آرد،” مجله علوم و فنون هسته ای، vol. -، no. 3 (مسلسل 49)، pp. 50–56، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97690/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button