مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

982
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

717
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پرتو گاما بر برخی از ویژگی های فیزیکی- شیمیایی، ترکیب های فراسودمند و خاصیت ضداکسایشی آب انار

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 75

چکیده

 فرآوری گرمایی تاثیر قابل توجهی بر ترکیب های فراسودمند انار دارد. در این پژوهش اثر دزهای مختلف تابش گاما بر برخی از ویژگی های فیزیکی- شیمیایی, ترکیب های فراسودمند, خاصیت ضداکسایشی و رنگ آب انار رقم های ملس ممتاز ساوه و آلک ساوه مورد ارزیابی قرار گرفت. پرتودهی در دزهای 0 تا 3 کیلوگری تغییر معنی داری در pH, قدرت اسیدی کل و مقدار مواد جامد محلول نمونه ها ایجاد نکرد. کاهش مقدار ترکیب های فنولی هم معنی دار نبود. مقدار آنتوسیانین کل نمونه ها بعد از پرتودهی یک کاهش معنی دار نشان داد؛ میزان کاهش در آب انارهای دانه انار ملس ممتاز و آلک ساوه به ترتیب, 34 و %29, و در آب انار میوه کامل انار در حدود, به ترتیب, 32 و %30 بود. با افزایش دز پرتودهی, فعالیت ضداکسایشی نمونه های انار نسبت به کنترل روند کاهشی داشت اما معنی دار نبود. پرتودهی آب انارها تفاوت معنی داری در عامل های رنگ هانترلب ایجاد کرد. در اثر پرتودهی مقدار L* نمونه های آب انار نسبت به کنترل به صورت معنی داری افزایش یافت, در حالی که مقادیر a* و b* به صورت معنی داری کاهش یافتند. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که اثر تخریبی دزهای پایین پرتودهی بر ترکیب های فراسودمند و ویژگی های فیزیکی- شیمیایی آب انار ناچیز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی قورچی، حمیدرضا، برزگر، محسن، سحری، محمدعلی، و عباسی، سلیمان. (1392). اثر پرتو گاما بر برخی از ویژگی های فیزیکی- شیمیایی, ترکیب های فراسودمند و خاصیت ضداکسایشی آب انار. مجله علوم و فنون هسته ای، 34(3 (مسلسل 65))، 65-75. SID. https://sid.ir/paper/97722/fa

    Vancouver: کپی

    علی قورچی حمیدرضا، برزگر محسن، سحری محمدعلی، عباسی سلیمان. اثر پرتو گاما بر برخی از ویژگی های فیزیکی- شیمیایی, ترکیب های فراسودمند و خاصیت ضداکسایشی آب انار. مجله علوم و فنون هسته ای[Internet]. 1392؛34(3 (مسلسل 65)):65-75. Available from: https://sid.ir/paper/97722/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا علی قورچی، محسن برزگر، محمدعلی سحری، و سلیمان عباسی، “اثر پرتو گاما بر برخی از ویژگی های فیزیکی- شیمیایی, ترکیب های فراسودمند و خاصیت ضداکسایشی آب انار،” مجله علوم و فنون هسته ای، vol. 34، no. 3 (مسلسل 65)، pp. 65–75، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/97722/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button